istologio4

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 12-9-2022

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους στο Μουσικό Σχολείο Άρτας: ενημερωτικό έγγραφο

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς - μήνυμα για γονείς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, να έχουμε μια δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους μας και καλή συνεργασία.
Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Δευτέρα 12-09-2022 και ώρα 09.00΄ π.μ.
Οι μαθητές να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα για να πάρουν τα βιβλία, τετράδιο και μολύβι για να γράψουν το πρόγραμμα και μάσκα για τα μέσα μεταφοράς .
Θα κινηθούν όλα τα λεωφορεία που κινούνταν την προηγούμενη χρονιά. Οι παρακάτω ώρες αναχώρησης των λεωφορείων θα ισχύουν για όλη τη σχολική χρονιά.

Όλα τα λεωφορεία την Δευτέρα θα ξεκινήσουν:
Άρτα : από Στρατόπεδο στις 7:45΄
Άρτα : 7:45΄
Ανέζα - Καλογερικό: 07:05΄ από το Γυμνάσιο Ανέζας (στη συνέχεια θα πάνε στην Άρτα για να έρθουν με τα παιδιά που έρχονται από Στρατόπεδο)
Κομμένο :από τις 7:15΄- Νεοχώρι-Παχυκάλαμος-Ακροποταμιά-Ανθότοπος - Αγ.Παρασκευή- Κολομόδια- Κεραμάτες -Κωστακιοί
Κομπότι: από τις 7:20΄Σελλάδες -Αμφιθέα-Αγ.Ανάργυροι
Πέτα: από τις 7:35΄ Άγιος Δημήτριος - Βλαχέρνα - Γραμμενίτσα
Φιλιππιάδα : στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας από τις 7:45΄
Χανόπουλο: από τις 7:30΄
Βίγλα: από τις 7:15΄- Πολύδροσο-Ράχη-Καλόβατος-Κιρκιζάτες-Φιλοθέη
Άγιος Σπυρίδωνας : από τις 8:00΄ για το αγιασμό (τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι 07:35΄)

Η αποχώρηση των μαθητών προγραμματίζεται για ώρα 11.00.
Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Ο υποδιευθυντής
Άρης Τσάιμος

Αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητριών/μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών/μαθητριών πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00 αποστέλλοντας ηλεκτρονικά την αίτηση και τα επισυναπτόμενα έγγραφα που απαιτούνται, στο mail του σχολείου This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .gr ή με παρουσία στο σχολείο καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 08.30 μέχρι 14.30.

Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε στα παρακάτω έγγραφα και στο σχολείο και θα πρέπει να υποβληθεί από κοινού από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών .
Πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στο τηλέφωνο 2681085364.

Σχετικά έγγραφα:

- Μουσικό Σχολείο Άρτας - Ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις αιτήσεις

- Έγγραφο Υπουργείου - Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το
σχολικό έτος 2022-2023

- Μουσικά Όργανα που διδάσκονται στα Μουσικά Σχολεία 

- Αίτηση Εισαγωγής Υποψηφίων 2022-2023

 

Mπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά: σύνδεσμος

Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου 2021-2022

Για το σχολικό έτος 2021-2022 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: 

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

Αγγλικά.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία γίνεται συνήθως στο 2ο Γυμνάσιο Άρτας, απογευματινές ώρες. Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Οι γονείς κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση και να την αποστείλουν στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 08-11-21.
Υπεύθυνη δήλωση: έντυπο

Δήλωση Self-Test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Από 1η Νοέμβρη 2021 η δήλωση του Self-Test μαθητών/τριών θα γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self-Test Μαθητών/τριών - Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς -- Self-test

Αγαπητοί κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών μας, ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09.30. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η διανομή βιβλίων.

Οι μαθητές καλούνται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test).

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

• το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων της Τρίτης και της Παρασκευής και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

• Μόνο την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα κάνουν το τεστ την Κυριακή για να έχουν τη βεβαίωση την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

• βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου)

• οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος

• η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες και όχι κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις

Το αποτέλεσμα του self-test πρέπει να δηλώνεται και να εκδίδεται η αντίστοιχη σχολική κάρτα ως εξής:
Οι γονείς θα εισέρχονται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr με χρήση προσωπικών κωδικών (ενδεικτικά μέσω των προσωπικών κωδικών taxisnet) και μέσω της επιλογής : Σχολική κάρτα για COVID-19, θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test, καταχωρίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test και θα εκτυπώνουν την αντίστοιχη Σχολική Κάρτα.

Αν το self-test είναι αρνητικό:
Για τις/τους μαθήτριες/-τές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθήτριες/-τές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Τρίτης και της Παρασκευής .
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

Αν το self-test είναι θετικό:
Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή και ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργικότητα !!!
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Δρομολόγια Λεωφορείων

Όλα τα Λεωφορεία από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και για όλη την σχολική χρονιά θα αναχωρούν:

Άρτα: από Στρατόπεδο στις 7:40΄

Άρτα: 7:50΄

Καλογερικό: 07:00΄

Ανέζα: 07:05΄ από το Γυμνάσιο Ανέζας (στη συνέχεια θα πάνε στην Άρτα για να έρθουν με τα παιδιά που έρχονται από Στρατόπεδο)

Κομμένο: από τις 7:05΄

Νεοχώρι: από τις 7:15΄- Παχυκάλαμος-Ακροποταμιά-Ανθότοπος- Αγ.Παρασκευή- Κολομόδια- Κεραμάτες -Κωστακιοί

Λιμίνη: από τις 7:30΄

Κομπότι: από τις 7:20΄-Αμφιθέα-Αγ.Ανάργυροι

Πέτα: από τις 7:35΄ - Βλαχέρνα - Γραμμενίτσα

Φιλιππιάδα: στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας από τις 7:45΄

Χανόπουλο: από τις 7:30΄

Βίγλα: από τις 7:15΄- Πολύδροσο-Ράχη-Καλόβατος-Κιρκιζάτες-Φιλοθέη

Άγιος Σπυρίδωνας: από τις 7:45΄

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Πανελλαδικές 2021 - Αλλαγή στην Εξέταση του Μαθήματος "Μουσική Αντίληψη και Γνώση"

Ειδικά και μόνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 ο τρόπος εξέτασης του μουσικού μαθήματος «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» διαμορφώνεται όπως περιγράφεται στο έγγραφο: εδώ

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης: 10306

Ενημερωτική Ανακοίνωση
Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Η Γραμμή 10306 δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά, κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ηλικίας, να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση.

H Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.

Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:
Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους
(περισσότερα: έγγραφο)

Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών

Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Δείτε την Υ.Α. - 2019 ΦΕΚ