istologio4

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2024

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα απαραίτητα έγγραφα:

Έντυπο Αίτησης-Δήλωσης υποψήφιου/ας (μαθητής/τρια ή απόφοιτος/η) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2024

Έντυπο Αίτησης-Δήλωσης για τα 5 Μουσικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. με την ειδική διαδικασία εισαγωγής ΓΕΛ 2024

ΕΞΕ-136798: Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2024 (μαθητές ή απόφοιτοι) - Υποβολή Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης για τα 5 Μουσικά Τμήματα

- ΕΞΕ-136784: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

- Οδηγίες για την Αίτηση-Δήλωση μαθητή/τριας ή απόφοιτου/ης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2024

- Πίνακας – Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο

- Κατάλογος Μουσικών Οργάνων για το εξεταζόμενο μάθημα "Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία"

Ανακοίνωση για τον Αγιασμό, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 θα γίνει την Δευτέρα 11-09-2023 και ώρα 09.00΄ π.μ.
Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα για να πάρουν τα βιβλία.
Θα κινηθούν όλα τα λεωφορεία που κινούνταν την προηγούμενη χρονιά. Οι παρακάτω ώρες αναχώρησης των λεωφορείων θα ισχύουν για όλη τη σχολική χρονιά.

Όλα τα Λεωφορεία την Δευτέρα θα ξεκινήσουν:
Άρτα : από Στρατόπεδο στις 7:40΄
Άρτα : 7:40΄
Ανέζα- Καλογερικό: 07:05΄ από το Γυμνάσιο Ανέζας (στη συνέχεια θα πάνε στην Άρτα για να έρθουν με τα παιδιά που έρχονται από Στρατόπεδο)
Κομμένο : 7:10΄- Νεοχώρι-Παχυκάλαμος-Ακροποταμιά-Ανθότοπος - Αγ.Παρασκευή- Κολομόδια- Κεραμάτες -Κωστακιοί
Κομπότι: 7:20΄Σελλάδες-Αμφιθέα-Λιμίνη-Αγ.Ανάργυροι
Πέτα: 7:35΄ Άγιος Δημήτριος- Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα-Ελεούσα-Ρόκκα- Καλαμιά
Φιλιππιάδα : Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας 8:00΄
Χανόπουλο- Αμπέλια: 7:30΄
Βίγλα: 7:15΄- Πολύδροσο-Ράχη-Καλόβατος-Κιρκιζάτες-Φιλοθέη
Άγιος Σπυρίδωνας : 07:35΄

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Ο Διευθυντής
Άρης Τσάιμος

Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, 10 Ιουνίου 2023

bambakaris neo

Οι μαθητές του μουσικού συνόλου "Λαϊκό – Ρεμπέτικο" πραγματοποίησαν με επιτυχία, το Σάββατο 10 Ιουνίου, συναυλία – αφιέρωμα στον Μ. Βαμβακάρη ολοκληρώνοντας έτσι τη φετινή τους προσπάθεια στο πλαίσιο του σχολικού μαθήματος μουσικής. Ακούστηκαν 10 τραγούδια διαχρονικής αξίας του δημοφιλούς και σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη, που χάραξε τη δική του πορεία, πρωταγωνιστώντας στη διαμόρφωση ενός νέου είδους τραγουδιού, και που με το έργο του επηρέασε γενιές και γενιές καλλιτεχνών. Το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο αποτελεί προϊόν της αγάπης των μαθητών για τη Λαϊκή Μουσική. Με δομικά συστατικά την επιμονή, την υπομονή, τη συνέπεια και τη διάθεση για συνεργασία το αποτέλεσμα εξέπληξε το κοινό. Συνεπώς, όλα τα εύσημα ανήκουν σ' αυτούς τους μαθητές, που με τη φιλότιμη προσπάθειά τους κατάφεραν να επιτύχουν, παρ' όλες τις δυσκολίες, ικανοποιώντας κάθε προσδοκία.
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους μαθητές μας!
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Χαράλαμπος Σκαμνέλος
Ηλίας Ψαλλίδας
Δημήτρης Μανωλάτος

Δείτε εδώ φωτογραφίες: blog

Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον Μάρκο Βαμβακάρη: σύνδεσμος

Η «Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, 11 - 12 Μαΐου 2023

Το διήμερο 11 και 12 Μαΐου 2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας φιλοξένησε την Εθνική Λυρική Σκηνή και συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία» του τομέα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων του οργανισμού.

img 6686
Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Εθνική Λυρική Σκηνή στα δημοτικά σχολεία από το 2012 έως το 2015. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα, στοχεύει στην εξοικείωση των εφήβων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία διαδραστική παράσταση όπερας. Η εξερεύνηση της δημιουργικής διαδικασίας που βρίσκεται πίσω από τη σκηνή της όπερας, σε σχέση τόσο με τον χρόνο όσο και με τον χώρο, αλλά και η ενθάρρυνση του καλλιτεχνικού πειραματισμού και της ανακάλυψης μέσα από την πολυεπίπεδη και διακαλλιτεχνική φύση του είδους της όπερας, είναι κεντρικοί άξονες του σχεδιασμού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία είναι εδώ για να συστήσει την όπερα ως ένα δίκτυο ανάλογο της σχολικής κοινότητας, όπου η συνομιλία, το «μοίρασμα» και το αίσθημα του ανήκειν είναι δομικά συστατικά της ελεύθερης έκφρασης, της εξέλιξης και της ανάπτυξης.(Σημείωμα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Την πρώτη μέρα της δράσης οι εκπαιδευτές/τριες του προγράμματος μαζί με μέλη της ορχήστρας και κάποιους/ες μονωδούς, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν 4 διαφορετικά εργαστήρια: ομαδικού τραγουδιού, μουσικής και ηχοτοπίων, εικαστικών και σκηνογραφίας και ρυθμικής απαγγελίας, υποκριτικής και κίνησης. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια (4 διδακτικές ώρες) πραγματοποιούνται με πολλαπλούς εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς στόχους, όπως είναι η γνωριμία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών με τη διαδικασία παραγωγής καλλιτεχνικού υλικού για μια παράσταση όπερας, η μετάδοση εκπαιδευτικών εργαλείων και μεθοδολογιών σε εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, αλλά και η εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων σε τομείς της όπερας. Επιπλέον, τα εργαστήρια έχουν στόχο να προετοιμάσουν τους μαθητές για την ενεργή καλλιτεχνική συμμετοχή τους στην παράσταση.

img 6995
Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν την όπερα «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στο πρωτότυπο ποιητικό κείμενο των Ανρί Μεγιάκ [Henri Meilhac] και Λυντοβίκ Αλεβύ [Ludovic Halévy], και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού. Η παράσταση τοποθετεί τον μύθο της Ωραίας Ελένης στη σημερινή εποχή και μέσα από αυτόν πραγματεύεται ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων, τα οποία συνιστούν σημαντικό μέρος της σύγχρονης προβληματικής των εφήβων. (Από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του προγράμματος)

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί της Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ και τον Νίκο Αποστολόπουλο για τη χρήση της αίθουσας «Διώνη» και όλη την συνεργασία, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Δήμο Αρταίων και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για την παροχή ενημερωτικού υλικού που προσφέραμε στα φιλοξενούμενα μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας και τον πρόεδρό του κ Κώστα Σακκά για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και μαθητριών μας στο χώρο της συναυλίας.

Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη του προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία» και το τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές δράσεις» για την προσφορά του εξαιρετικά σημαντικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο σχολείο μας.

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Αναστασία Σταύρου
Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για το πρόγραμμα "Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία", που υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, από τον τομέα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 11 και 12 Μαΐου 2023: video

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Άρτας στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

H Γ΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας θέλησε να δημιουργήσει μία ρομποτική κατασκευή στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής και να συμμετάσχει στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Συγκεκριμένα το ρομπότ που δημιούργησαν οι μαθητές είναι σε θέση να εξερευνεί και να βγαίνει από έναν λαβύρινθο χρησιμοποιώντας τους ψηφιακούς αισθητήρες υπερήχων Mindstorms EV3 UltrasonicSensors,οι οποίοι παράγουν ηχητικά κύματα και διαβάζουν την ηχώ τους για τον εντοπισμό και τη μέτρηση της απόστασης από αντικείμενα.
O υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86, συγχαίρει τους μαθητές για τον ζήλο και την αγάπη που έδειξαν, καθώς και για τις πρωτότυπες ιδέες που είχαν κατά την διάρκεια υλοποίησης της κατασκευής.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνεργασία με Ινστ. Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», 2 Μαΐου 2023

img 6086
Το πρωί της Τρίτης, στις 2 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καν' το σωστά» και συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ γυμνασίου του σχολείου μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον κ. Βαγγέλη Μακρή, ειδικό εκπαιδευτή του ινστιτούτου και εδώ και πολλά χρόνια, συνεργάτη του σχολείου μας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος του προγράμματος είναι η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών και μαθητριών μας και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τρίτη χρονιά φέτος υλοποιούμε στο σχολειό μας πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα την οδική ασφάλεια, με στόχο την ενημέρωση της σχολικής μας κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Στη συνέχεια της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες της συγκεκριμένης τάξης του γυμνασίου, πρόκειται να συμμετάσχουν στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας με θέμα την οδική ασφάλεια, που διοργανώνει το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη του Ινστιτούτου και ειδικά τον κ. Βαγγέλη Μακρή για την υλοποίηση του προγράμματος και την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Για φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε: blog

Αιτήσεις για Α' Γυμνασίου 2023-24, έως 31 Μαΐου 2023

Οι αιτήσεις για τη φοίτηση στην Α' Γυμνασίου του σχολικού έτους 2023-'24 συνεχίζονται έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Α' Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουνίου: έγγραφο

aitiseis

Για να φοιτήσει μία/ένας μαθήτρια/-τής στο σχολείο μας, οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν από κοινού, από 2 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00 αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.


Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να υποβληθεί στο σχολείο καθημερινά από ώρα 08.30 μέχρι 14.30.

Για πληροφορίες μπορείτε επίσης να καλέσετε στο τηλέφωνο 2681085364.

Σχετικά έγγραφα:

- Μουσικό Σχολείο Άρτας - Ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις αιτήσεις

- Έγγραφο Υπουργείου - Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024

- Μουσικά Όργανα που διδάσκονται στα Μουσικά Σχολεία 

- Αίτηση Εισαγωγής Υποψηφίων 2023-2024

- Κατάλογος Μουσικών Σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας το σχολικό έτος 2023-24, συμπληρώνοντας δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας και συνδυάζοντας αρμονικά τη γενική και μουσική παιδεία στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης και πολύπλευρης μόρφωσης, αναδεικνύει τη διάσταση του σχολείου που εμπνέει, ευαισθητοποιεί, καλλιεργεί, δυναμώνει, εμπιστεύεται, συμμετέχει.

Η ίδρυση των Μουσικών Σχολείων και η λειτουργία του πρώτου Μουσικού Γυμνασίου στην Παλλήνη Αττικής το σχολικό έτος 1988-1989, υπήρξε μία καινοτομία που προκάλεσε τομή στο περιβάλλον και στα δεδομένα της μέχρι τότε μουσικής εκπαίδευσης, τροποποίησε τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και δημιούργησε τις συνθήκες για να αναπτυχθεί νέο πνεύμα και ώθηση στη μουσική δημιουργία και παραγωγή αλλά και στις παιδαγωγικές αντιλήψεις.


aitiseisapo2maiou 2
Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 51 Μουσικά Σχολεία που εφαρμόζουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα παιδαγωγικές καινοτομίες, πραγματοποιούν πολυδιάστατες και πολύμορφες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς και σχέσεις γόνιμης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων έχει συνολική διάρκεια 42 ωρών, οι οποίες κατανέμονται σε μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας.

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας συμβαδίζουν με όσα ισχύουν για τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια της χώρας.


aitiseisapo2maiou 1
Στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας περιλαμβάνονται: η διδασκαλία των Μουσικών Οργάνων

– στο Γυμνάσιο διδάσκονται σε ατομικά μαθήματα τρία (3) μουσικά όργανα:

ένα μουσικό όργανο που επιλέγει ο/η μαθητής/μαθήτρια και μπορεί να είναι: Βιολί (Κλασικό), Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Κιθάρα κλασική, Κιθάρα ηλεκτρική, Μπάσο ηλεκτρικό, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Όμποε, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα, Ακορντεόν, Κρουστά Ευρωπαϊκά (Κλασικά − Σύγχρονα), Παραδοσιακό Βιολί, Κανονάκι, Σαντούρι, Ούτι, Μπουζούκι, Μαντολίνο, Λύρα Κρητική, Λύρα Μακεδονίας, Λύρα Πολίτικη, Λύρα Δωδεκανήσου, Λύρα Ποντιακή, Λαούτο, Παραδοσιακό Κλαρίνο, Γκάιντα, Ζουρνάς, Νέι − Καβάλι − Παραδοσιακοί Αυλοί, Παραδοσιακά Κρουστά

και δύο μουσικά όργανα ως υποχρεωτικά: πιάνο, ως όργανο αναφοράς της ευρωπαϊκής μουσικής και ταμπουράς, ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής,

η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική ως Θεωρία και Πράξη, τα Μουσικά Σύνολα, η Ιστορία της Μουσικής, η Χορωδία, η Κριτική Μουσική Ακρόαση, οι Εφαρμογές της Πληροφορικής στη Μουσική, η Μορφολογία,η Αρμονία και η Ανάπτυξη Ακουστικών Ικανοτήτων.

aitiseisapo2maiou 3

Για να φοιτήσει μία/ένας μαθήτρια/-τής στο σχολείο μας,οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν από κοινού, από 2 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00 αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Η εισαγωγή των μαθητριών/-τών στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων γίνεται κατόπιν επιλογής και αξιολόγησής τους από επιτροπές που συγκροτούνται για το σκοπό αυτό, στα αντικείμενα της αντίληψης του ρυθμού, της φωνητικής ικανότητας, της ακουστικής ικανότητας, της διάκρισης των ηχοχρωμάτων και προαιρετικά στην εκτέλεση μουσικού οργάνου.

Η συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής δεν προϋποθέτει προηγούμενες μουσικές γνώσεις για τους/τις υποψήφιους/-ες.

Στις υπόλοιπες τάξεις των Μουσικών Σχολείων μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν μαθητές/-τριες κατόπιν κατατακτήριων εξετάσεων, που διενεργούνται στην αρχή του διδακτικού έτους σε συγκεκριμένη ύλη των μουσικών μαθημάτων και εφόσον προκύψουν κενές θέσεις από μετεγγραφές.

Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αστικό λεωφορείο για τις/τους μαθήτριες/-ές που μένουν στην Άρτα και στα κοντινά χωριά και με ταξί για όσες/-ους μένουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Το σχολείο δύο ημέρες την εβδομάδα λειτουργεί από τις 08:10 έως τις 15:10′ (εννιάωρο) και τρεις ημέρες την εβδομάδα έως τις 14:35′ (οκτάωρο). Σε όλες/-ους τις/τους μαθήτριες/-τές παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα.


aitiseisapo2maiou 4

Στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, η βιωματική και συνεργατική μάθηση στα μουσικά αντικείμενα και οι καλλιτεχνικές δράσεις, δημιουργούν εκπαιδευτικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοϋποστήριξης, επικοινωνίας, αποδοχής, δημιουργικότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεισφοράς.

Η Διευθύντρια 
Ανθούλα Ζιώρη

Επίσκεψη στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, 27 Απριλίου 2023

episkepsipanepistimio

Την Πέμπτη 27/04/2023 μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολειού Άρτας επισκέφτηκαν τις σχολές του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων οι οποίες εδρεύουν στην Άρτα.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγηθήκαν διαδοχικά στα Τμήματα Γεωπονίας, Πληροφορικής και Μουσικών Σπουδών, στο πλαίσιο του θεματικού άξονα της αξιολόγησης σχολικής μονάδος "Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας".
Οι μαθητές/ μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία, η οποία αναμφίβολα τους/τις βοηθά να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για την μελλοντική τους φοίτηση σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Κολοβού Κλεονίκη
Μάρου Αγγελική
Μπώκου Ελένη

Για φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε: blog

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Καλντερίμι, 99 χρόνια στη Σαλονίκη», 3 Απριλίου 2023

kalderimi eksofyllo
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Καλντερίμι, 99 χρόνια στη Σαλονίκη», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της γ' γυμνασίου παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια, επιλογές του συγγραφέα, με διαφορετικές πολιτισμικές και κοινωνικές καταβολές που αντικατοπτρίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης την περίοδο που διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Καλπούζο για την τιμή και την πρόσκληση και ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο βιβλίο.
Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Δημήτρης Καμπόλης
Αναστασία Σταύρου

kalderimi afissa
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από ολόκληρη τη δράση: εδώ

«Από την θεωρία... στην πράξη», Πρόγραμμα ενάντια στη σχολική βία, Α' Λυκείου 2022-23

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων για την Σχολική Βία με τίτλο «Από τη θεωρία στη... δράση» και του μαθήματος της Λογοτεχνίας δημιούργησαν ένα βίντεο με θέμα την έμφυλη σχολική βία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές και τις μαθήτριες να διεξάγουν δράσεις για τη διάδοση μηνυμάτων και περιεχομένων που σχετίζονται με την πρόληψη και τη διαχείριση της σχολικής βίας. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών (8/3/2023) οι μαθητές/-τριες της Α΄ Λυκείου δημιούργησαν το βίντεο για να ευαισθητοποιήσουν τα υπόλοιπα παιδιά σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προβλήματος της έμφυλης βίας.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Ευαγγελία Κολιοπάνου

Δείτε το βίντεο: εδώ

Δράσεις Μ.Σ. Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, 17-18 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για δωρεά μουσικών οργάνων
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ζοζέφ Μιζάν και στην Άννα Μιζάν, παιδιά του τελευταίου επιζήσαντος του Ολοκαυτώματος Εβραίου της Άρτας, Ισαάκ Μιζάν, που δώρισαν πρόσφατα τα παρακάτω όργανα στο σχολείο μας:
- Drum Set Pearl Roadshow RS525SC Jet Black (1)
- Dimanery Triangle 13cm with Beater (1)
- Glokenspiel Thoman (2)
- Βάση- Γερανό GRANITE B-3W (1)

Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας
Με αφορμή τη δωρεά των οργάνων και τη βράβευση της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023 και στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 13.00 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την κα Άννα Μιζάν, τον Μπένι Μιζάν (Βενιαμίν Μιζάν), την Ανθή Λω Μιζάν και τον Νώε Γιουσουρούμ. Μαζί μας ήταν επίσης, η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Άρτας» κα Βίκυ Καινούργιου.

img 4712
Έγινε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» που βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, και μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους οι μαθήτριες Ανδριανή Χουλιάρα και Μαρία Παπαδοπούλου, ο μαθητής Γιώργος Νασιούλας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Άννα Πρέντζα.
Η κα Βίκυ Καινούργιου μας μετέφερε τη δική της εμπειρία από τη γνωριμία της με τον Ισαάκ Μιζάν, ενώ η κόρη του, Άννα Μιζάν, μίλησε για τη βαθιά σχέση του πατέρα της με την Άρτα.

img 4651
Συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον κο Αχιλλέα Τίγκα, τον κο Αθανάσιο Μουχταρίδη και τον κο Ηλία Ψαλλίδα, με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) "Adio Kerida" (Sephardic), 2) The Music of V (Α. Παπαϊωάννου), 3) Fog El Nakhal (στίχοι Α. Παπαϊωάννου)

img 4610

Το Σάββατο 18-03-2023 και ώρα 11.30 στην αίθουσα «Σκουφάς» στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Αρταίων, με τίτλο «Η Άρτα θυμάται» η πρόεδρος του 15μελούς Μαρία Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, μίλησε για το αποτύπωμα της μνήμης του ολοκαυτώματος στη νέα γενιά.

img 4863

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Δημήτριο Καμπόλη και την κα Αναστασία Σταύρου με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) Tumpalalaika (Yiddish), 2) A la una, yo naci (Sephardic), 3) Una pastora yo ami (Sephardic).

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Συναυλία «Μικρά Ασία» – Πρόγραμμα Erasmus + 6 Απριλίου 2023

mikra asia afisa
Το μουσικό σύνολο «Μικρά Ασία» του Μουσικού Σχολείου Άρτας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30, στην αίθουσα του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «O Σκουφάς» παρουσίασε συναυλία με τα 11 τραγούδια του ομώνυμου δίσκου, στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: « Le Perche et l' Epire différents mais unis dans la diversitè artistique, culturelle et gastronomique », καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: «...το καταπληκτικό θέμα που έχει Η "Μικρά Ασία" δεν αφορά μόνο τους Μικρασιάτες, τους Πόντιους, τους Κωνσταντινουπολίτες... Αφορά όλους τους Έλληνες. Και τα εκατομμύρια των παιδιών, που είχαν πρόσφυγες γονείς και τώρα έχουν γίνει κι αυτά πατεράδες και παππούδες, αλλά και τους Πελοποννήσιους και τους Αθηναίους και τους Θεσσαλούς και τους Μακεδόνες και τους νησιώτες και τους Ηπειρώτες και τους Θράκες – τους πάντες...»
Η Μικρασία αποτέλεσε κίνητρο και έμπνευση στη λογοτεχνία και στη μουσική, στη ζωγραφική και στη λαϊκή παράδοση και τα έργα που έχουν προκύψει αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά.

mikra asia invitation
Ο δίσκος Μικρά Ασία, σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα Παπασταματίου, από τους πλέον εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, δημιουργήθηκε το 1972, σε μία εποχή που η Ελλάδα βρισκόταν ακόμα μία φορά σε δεινή πολιτική κατάσταση, κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών. Ο Απόστολος Καλδάρας και ο Πυθαγόρας καταφέρνουν να ενώσουν τη λαϊκή μούσα με την παραδοσιακή, την ποίηση με τον αμανέ, το ταξίμι με τη σύγχρονη μελωδία, τον Τούρκο με τον Έλληνα, τον πόνο με το γλέντι, την ιστορία με την αληθινή ζωή. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1972 και αποτέλεσε μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της εποχής. Θεωρείται ο πρώτος επίσημα χρυσός δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας. Ο Καλδάρας φτάνει στην κορυφή των συνθετικών ικανοτήτων. Ο δε Πυθαγόρας αναδεικνύει το μήνυμα συναδέλφωσης των δύο λαών, κι όταν ακόμα μιλά για τον «μαρμαρωμένο βασιλιά» και την «κόκκινη μηλιά» ακόμα κι αυτά παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο έξω από την εθνικιστική μυθολογία και θριαμβολογία. Είναι μοτίβα που έχουν ενταχθεί στην λαϊκή κουλτούρα, ως λαογραφικά στοιχεία. Το έργο «Μικρά Ασία» είναι μία σύνθετη και με πολλά μηνύματα κατάθεση. Κρύβει μέσα στους στίχους και τη μουσική όσα θέλησαν να πουν όσοι έγιναν μάρτυρες της καταστροφής. Αναδεικνύει την πληγή του νόστου και της προσφυγιάς, που είναι πάντα η ίδια για όλους τους ανθρώπους. Η «Μικρά Ασία», αποτελεί έναν ακρογωνιαίο λίθο του λαϊκού μας πολιτισμού.

img 5717

Στη συναυλία παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κος Χάρης Βάγιας αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς», που αναφέρθηκε στα γενέθλια του συλλόγου και στη σταθερή σχέση και συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ο κος Γιάννης Ζαχαρέλος, προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Άρτας που συνεχάρη το Μουσικό Σχολείο για τις δράσεις του, η φιλόλογος κα Ροδούλα Χαντζηστεφανίδου, που ως Μικρασιάτισσα στην καταγωγή, με βαθιά συγκίνηση διάβασε σελίδες από την «Αυτοβιογραφία» της και δημιούργησε την ομορφότερη εισαγωγή στη συναυλία μας, ο δήμαρχος Δήμου Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κος Δημήτριος Σφήκας, η πρόεδρος του συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης» κα Μιμίκα Αξιώτη, μέλη του Δ.Σ. του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς», οι μαθητές και μαθήτριες του φιλοξενούμενου γαλλικού σχολείου Lycee Remi Βelleau με τους τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς και πολλοί γονείς, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς» και τον πρόεδρό του κο Νικόλαο Μπανταλούκα για τη φιλοξενία στην αίθουσα του συλλόγου.

Θερμά συγχαρητήρια στο μουσικό σύνολο «Μικρά Ασία» για την απόδοση του ομώνυμου δίσκου, για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξε, για το κλίμα θαυμασμού και συγκίνησης που δημιούργησε στο κοινό που παρακολούθησε εκστασιασμένο τη συναυλία.

img 5662
Κλείνοντας θα κάνουμε μια αναφορά στις σημειώσεις του Λευτέρη Παπαδόπουλου σχετικά με το έργο:
«Με τη "Μικρά Ασία", όμως, ο Πυθαγόρας πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο. Γιατί το έργο αυτό, με την αποφασιστική δική του συμβολή, βρέθηκε στα χείλη όλων των Ελλήνων και ο δίσκος, φυσικά, εμπορικά, εκτοξεύθηκε στα ύψη. Δεν υπήρχε δισκοθήκη που να μην έχει τη "Μικρά Ασία", τη δεκαετία του '70. Από τότε όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια. Στις δισκοθήκες της νεολαίας, αμφιβάλλω αν υπάρχει το έργο. Ένα έργο πλούσιο, χυμώδες, ουσιαστικό και προπαντός έντιμο

Να, που τα Μουσικά Σχολεία μέσα από το μάθημα των μουσικών συνόλων μπορεί να φέρουν στις δισκοθήκες των νέων το κορυφαίο έργο. Θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Αναστασία Σταύρου και Παναγιώτη Γιαννούτσο για την επιλογή του έργου, τη διδασκαλία και το άψογο αποτέλεσμα.
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Ημέρα Γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο Άρτας, Κυριακή 14 Μαΐου 2023

afisa open day

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 σας προσκαλούμε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας. Στις 6 το απόγευμα υποδεχόμαστε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού μας, τους γονείς τους, καθώς και συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Οι επισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας.
Θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Πρόγραμμα:

6 μ.μ.

- Προσέλευση

- Καλωσόρισμα από την διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Ανθούλα Ζιώρη

- Παρουσίαση Μουσικών Συνόλων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Σύνολο με κλασικές κιθάρες
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αννίτα Πολύζου

Σύνολο Ταμπουράδων
Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Βλάχος

Προπαρασκευαστικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Καμπόλης

Χορωδία α΄ Γυμνασίου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Χλωρού

Χορωδία β΄ Γυμνασίου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εύη Συρογιαννούλη

Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής
Υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες: Ιφιγένεια Ανδρέου, Αλέξανδρος Θεοχάρης, Παναγιώτης Θωίδης, Δήμητρα Μιμίκου, Σίλα Τσιάβου

Μπάντα
Υπεύθυνος καθηγητής: Έκτορας Μερκούρης

- Ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας: Πίνακας με αναρτημένο ενημερωτικό υλικό.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Nathalie Poupard

7 μ.μ.

-Παρουσίαση Μουσικών Συνόλων στο προαύλιο του Σχολείου

Σύνολο τζαζ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Μπαλαούρας, Γιώργος Χαρίτος

Σύνολο Έθνικ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Μπαλαούρας, Αβραάμ Παπαϊωάννου, Ηλίας Ψαλλίδας

Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιώργος Αγγέλης, Παναγιώτης Κατσικλής, Ηλίας Λένης, Αχιλλέας Τίγκας

Σύνολο Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής
Υπεύθυνοι καθηγητές: Δημήτρης Μανωλάτος, Χαράλαμπος Σκαμνέλος, Ηλίας Ψαλλίδας

Σύνολο Μικρά Ασία
Υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια: Παναγιώτης Γιαννούτσος, Αναστασία Σταύρου

8 μ.μ.

-Περιήγηση στις αίθουσες διδασκαλίαςμαθημάτων γενικής παιδείας και μουσικών οργάνων του σχολείου

Για πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 2681085364.

Μεγάλη Εβδομάδα 2023, Εφηβικός Ψαλτικός Χορός, Μ.Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

afissa megparaskevi
Ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του Εκπαιδευτικού Ομίλου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, την Μ. Πέμπτη (13-4-2023) το βράδυ, μετά το τέλος της ακολουθίας έψαλε τις τρεις στάσεις των εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Άρτας. Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες έψαλαν και οι απόφοιτοι/ες του Μουσικού Σχολείου Άρτας, πιστοί/ες στο ραντεβού που δίνουμε κάθε χρονιά την ίδια μέρα. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη σχολική μας κοινότητα η παρουσία των αποφοίτων, που δεν ξεχνούν τις όμορφες αναμνήσεις που έχουν από τα σχολικά τους χρόνια και τιμούν με την παρουσία τους το σχολείο μας, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του. Φέτος για πρώτη φορά είχαμε την χαρά και την τιμή να ψάλουν μαζί μας και όλοι/ες όσοι/ες βρέθηκαν μέσα στον Ιερό Ναό, δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικής κατάνυξης. Τους/τις ευχαριστούμε όλους και όλες, όπως επίσης και τον σύλλογο «Φίλων Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας» για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

img 6062
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται σε όλους και όλες Καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη!
Παναγιώτης Γιαννούτσος

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας: σύνδεσμος

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, 31 Μαρτίου 2023

Στις 31 του Μαρτίου του 2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μουσικά σύνολα των δύο σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους. Από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας παρουσιάστηκε το σύνολο παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Ιάσωνα Αγγελινά, τον Τηλέμαχο Χαλαμούτη, και τον Δημήτρη Καλαντζή. Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσιάστηκε το σύνολο μουσικής Jazz με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Χρήστο Μπαλαούρα και τον Γιώργο Χαρίτο, το σύνολο λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Χαράλαμπο Σκαμνέλο, τον Δημήτρη Μανωλάτο και τον Ηλία Ψαλλίδα και το σύνολο παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Παναγιώτη Κατσικλή, τον Ηλία Λένη, τον Αχιλλέα Τίγκα και τον Γιώργο Αγγέλη. Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας επίσης συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Παύλος Ταγτεβερενίδης (διευθυντής), Παρασκευή Μάνου και Μαρία Γιώτα. Τέλος πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του εκπαιδευτικού Ανδρέα Σκιαδά στην ηχητική κάλυψη της συνάντησης και του εκπαιδευτικού Ηλία Ψαλλίδα που είχε την ευθύνη για τη συνολική οργάνωση της επίσκεψης.

mousikoptolemaidas
Ευχαριστούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας για την επίσκεψη και για την πολύ όμορφη μουσική σύμπραξη.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας: σύνδεσμος

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Γυμνασίου στο ΕΚΦΕ, 27 Μαρτίου 2023

Οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας επισκέφθηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου το ΕΚΦΕ Άρτας και παρακολούθησαν πειράματα στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής και Χημείας. 

episkepsiefke

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πειράματα που αφορούν την ύλη της υδροστατικής και ατμοσφαιρικής πίεσης. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη, όπως και όλες οι προηγούμενες, υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Ι LOVE SCIENCE , που ξεκίνησε πέρυσι. Ευχαριστούμε τον κ. Ευάγγελο Ζάμπα για την εξαιρετική συνεργασία.
Για φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε εδώ: blog
Οι εκπαιδευτικοί
Ευγενία Τουρκα, Χημικός
Γεωργια Τόλη, Φυσικός

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2023

Στους Κλέφτες και Αρματολούς ήταν αφιερωμένη η φετινή εορτή της 25ης Μαρτίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Οι μαθητές της Β Γυμνασίου (Β1 & Β2 μαζί) οργάνωσαν μια τελετή με ποιήματα και πεζά αφιερωμένα στους αγωνιστές της επανάστασης του 21. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει και η μορφή του Κολοκοτρώνη, του οποίου ακούστηκε ηχητικό απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του.

img 5096

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε με επίκαιρα τραγούδια η χορωδία της Β΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της κας Συρογιαννούλη Ευαγγελίας. Τη χορωδία συνόδευσε με το πιάνο ο κος Βαλερί Ισμαγκίλοβ. Την όλη τελετή έκλεισε το παραδοσιακό Σύνολο του κ. Βέρδη Κωνσταντίνου με την παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών.

img 5146

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου. Την ευθύνη της ηχοληψίας είχαν ο κ. Σκιαδάς Ανδρέας με τον κ. Μερκούρη Έκτορα, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος ανέλαβε η κ. Θεοδοσία Χαβέλα. Την όλη ευθύνη της εορτής ανέλαβε ο κ. Πλακούτσης Ιωάννης.

Συναυλία μουσικής δωματίου, 22 Μαρτίου 2023

synavlia ama finalΤην Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, συναυλία μαθητών του Σχολείου μας σε μικρά σύνολα και σε έργα μπαρόκ, κλασικά, ρομαντικά αλλά και πιο σύγχρονα. Το πρόγραμμα κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου της λόγιας δυτικής μουσικής και έκλεισε με τη μικρή συμφωνική ορχήστρα που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία.

img 7802
Η κατάμεστη αίθουσα, η αποδοχή του κοινού και το ζεστό του χειροκρότημα δίνει δύναμη στους συντελεστές της συναυλίας (μαθητές και καθηγητές) ώστε να επαναλάβουν ανάλογες δράσεις και στο μέλλον.

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας: σύνδεσμος

programma synavlias 2

programma synavlias

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, 21 Μαρτίου 2023

Στις 21 του Μαρτίου του 2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή μας σε πολυήμερη εκδρομή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου από τη Σπάρτη επισκέφτηκαν το σχολείο μας, γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και παρουσίασαν μέρος του υλικού που είχαν ετοιμάσει στα μουσικά σύνολα ελεύθερης έκφρασης, συμπράττοντας με μουσικά σύνολα του δικού μας σχολείου, σε έναν πολύ ενδιαφέροντα μουσικό διάλογο. Τα σύνολα που έπαιξαν από το Μουσικό Σχολείο της Σπάρτης ήταν το σύνολο μουσικής ροκ και σύγχρονης Ελληνικής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Στέφανο Νταούλα και Γιώργο Μπλέτσα. Τα παιδιά συνόδευε επίσης ο συνάδελφος Ηλίας Ρεντίφης. Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσιάστηκαν κάποια από τα σύνολα ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου και συγκεκριμένα το σύνολο φωνητικής μουσικής με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αναστασία Σταύρου, το σύνολο μουσικής ροκ με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Χρήστο Μπαλαούρα, τον Γιώργο Χαρίτο και τον Γιώργο Αγγέλη και το σύνολο Ανατολικής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον Αχιλλέα Τίγκα και τον Ηλία Ψαλλίδα. Τέλος πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του συναδέλφου Ανδρέα Σκιαδά στη οργάνωση και την ηχητική κάλυψη της συνάντησης.

img 4948
Η μουσική σύμπραξη των δύο σχολείων είχε πολύ μεγάλο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα μουσικά σχολεία της χώρας αποτελούν ένα εκπαιδευτικό δίκτυο με πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά, του οποίου οι συμπράξεις μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις επιμέρους εκπαιδευτικές κοινότητες.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για την επίσκεψη και για την πολύ όμορφη μουσική σύμπραξη.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου μας: σύνδεσμος

2ο Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» στην Καστοριά, 17-18 Μαρτίου 2023

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη: Δοξάτος, Μουσικά Σύνολα στα αρχοντικά της Καστοριάς» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Το σύνολο της Μπάντας αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες πνευστών και κρουστών οργάνων, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των συνόλων οργανοχρησίας και έχει ως στόχο την εισαγωγή των μαθητών/τριών στο μαγικό κόσμο του ήχου της μπάντας πνευστών.

1
Στο Φεστιβάλ Μουσική Άνοιξη συμμετείχαν σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία Άρτας, Δράμας, Καστοριάς και Τρικάλων. Το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Μπάντας συμμετείχαν σε κοινή πρόβα με την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς. Το απόγευμα του Σαββάτου παρουσίασαν το πρόγραμμα τους στο Αρχοντικό Μπασάρα, στην παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό της πόλης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού η κεντρική συναυλία-σύμπραξη των Μουσικών Συνόλων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Τα Μουσικά Σύνολα «GuitArcs»,«Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής», «Κινηματογραφικής Μουσικής», «Λαϊκής Αστικής Μουσικής» και «Παραδοσιακής Μουσικής» παρουσίασαν μουσικές και τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής και ενθουσίασαν το κοινό. Η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς συνέπραξε με την Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Άρτας και ερμήνευσε έργα από την προκλασική μέχρι τη ρομαντική περίοδο. Σημαντική ήταν η συνδρομή του καθηγητή κοντραμπάσο του σχολείου μας, κ. Αθανάσιου Μουχταρίδη, ο οποίος συνέπραξε με διαφορετικά σύνολα που εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε τη διευθύντρια κα Βαρβάρα Μπελερή και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς για την άψογη διοργάνωση, τη ζεστή φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν.
Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συνεργασία και την ωραία παρουσίαση.
Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Έκτορας Μερκούρης

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στους Γ΄ Χαιρετισμούς, 17 Μαρτίου 2023

Το βράδυ της Παρασκευής στις 17 Μαρτίου 2023, ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του Εκπαιδευτικού Ομίλου του Μουσικού Σχολείου Άρτας έψαλε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κωστακιών Άρτας, στην ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών. 

xairetismoi
Ευχαριστούμε τον εφημέριο του ναού πάτερ Ευθύμιο Σιντόρη και τον πρωτοψάλτη του ναού κ. Ανδρέα Κούρτη για την πρόσκληση και την φιλοξενία, τους συναδέλφους Αβραάμ Παπαϊωάννου και Δημήτρη Βλάχο για τη συνεργασία, και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Άρτας για τη συμμετοχή και το υπέροχο κλίμα που δημιούργησαν.
Για φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε: blog
Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Γιαννούτσος

Οι «Κατά Τύχη» στην ΕΡΤ, εκπομπή «Mε τις Mπάντες», Μάρτιος 2023

Στις 25 Νοεμβρίου του 2022, την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έξι κορίτσια γεμάτα όρεξη και αγάπη για τη μουσική, ενώθηκαν και έπαιξαν τραγούδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό πάνω στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών. Με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Αντζελίνα, η Βάγια, η Εύα, η Εύα, η Μαρία και η Μαριλένα αποφάσισαν να ακολουθήσουν ενωμένες ένα μουσικό ταξίδι με το όνομα «Κατά Τύχη», το οποίο σηματοδοτεί τον τρόπο της δημιουργίας τους.

1
Οι «Κατά Τύχη», λοιπόν, τον Δεκέμβρη του 2022, δήλωσαν συμμετοχή στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με τις Μπάντες» με το τραγούδι «Τραγουδάμε Δίχως Φόβο». Αφού ακολούθησαν τις τυπικές διαδικασίες και τους όρους συμμετοχής, επιλέχθηκαν ως ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα. Έτσι, το Σάββατο 11 Μαρτίου, το μουσικό σχήμα «Κατά Τύχη» ταξίδεψε στην Αθήνα για να ηχογραφήσουν και να βιντεοσκοπήσουν το τραγούδι στο στούντιο της ΕΡΤ. Όταν έφτασαν εκεί, μέλος από την παραγωγή τις υποδέχθηκε και τις καθοδήγησε στο στούντιο όπου θα γινόταν η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση. Αργότερα μεταφέρθηκαν στο βασικό κτήριο της ΕΡΤ για την προετοιμασία τους. Με την επιστροφή τους στο στούντιο, η αρχή έγινε με μια πρόβα και αμέσως συνέχισαν με τις λήψεις. Όλη η διαδικασία διήρκησε περίπου 3 ώρες. Τα μέλη της παραγωγής ήταν πρόθυμα να εξηγήσουν όποια απορία κι αν είχαν τα μέλη του σχήματος καθώς και να τους δώσουν συμβουλές. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι κύριο μέλημα των υπευθύνων ήταν οι συμμετέχουσες να απολαύσουν και να ζήσουν στο έπακρο αυτή την εμπειρία, χωρίς να τη θυμούνται ως μια αγχώδη και πιεστική διαδικασία.
Στο τέλος, η παραγωγή και οι «Κατά Τύχη» έμειναν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, το οποίο σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην πλατφόρμα «Ertflix».
Σύντομα στις οθόνες σας!
Αντζελίνα Μόσχου

Οι «Κατά Τύχη» είναι οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας:
Μαριλένα Τρομπούκη (φωνή – καχόν),
Αντζελίνα Μόσχου (φωνή),
Εύα Ντάκα (φλάουτο),
Μαρία Κύρκου (φωνή),
Βάγια Κοτσαλάρα (κιθάρα)
Εύα Ζήκου (φωνή)

Διάκριση μαθητή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε Διαγωνισμό Σύνθεσης

Ο μαθητής της Β΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Φώτης Λιούκας, συμμετείχε, ύστερα από προτροπή του καθηγητή του στο πιάνο κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ, σε πρόσκληση του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» προς συνθέτες κάθε ηλικίας και επιπέδου, για αποστολή πιανιστικής μινιατούρας διάρκειας ενός λεπτού, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

img 4911
Η πρωτότυπη σύνθεση του μαθητή με τίτλο «Conversation» επιλέχθηκε και θα αποτελέσει μέρος της πανηγυρικής συναυλίας με τίτλο: «70 χρόνια Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής – 70 νέα έργα σε μια βραδιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2023 από τελειόφοιτους πιανίστες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής καθώς και συναυλίας που θα γίνει στην έδρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Παράλληλα, το έργο του μαθητή θα συμπεριληφθεί στην έκδοση ψηφιακού τόμου 178 έργων, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» για χρήση και μουσική εκτέλεση.
Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ για την καθοδήγηση και στήριξη του μαθητή, τον κ. Σπήλιο Κούνα για την ηχογράφηση του έργου και τον μαθητή Φώτη Λιούκα για τη διάκρισή του και του εύχεται ανάλογες μελλοντικές επιτυχίες.

70xroniasyllogosfiloimousikis

Δωρεά μουσικών οργάνων - Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας, Ημέρα Μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας

Ενημέρωση για δωρεά μουσικών οργάνων

h-arta-thimatai-afisa-768x994
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ζοζέφ Μιζάν και στην Άννα Μιζάν, παιδιά του τελευταίου επιζήσαντος του Ολοκαυτώματος Εβραίου της Άρτας, Ισαάκ Μιζάν, που δώρισαν πρόσφατα τα παρακάτω όργανα στο σχολείο μας:
- Drum Set Pearl Roadshow RS525SC Jet Black (1)
- Dimanery Triangle 13cm with Beater (1)
- Glokenspiel Thoman (2)
- Βάση- Γερανό GRANITE B-3W (1)

Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας

h-arta-thimatai-programma-2-768x543
Με αφορμή τη δωρεά των οργάνων και τη βράβευση της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023 και στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 13.00 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την κα Άννα Μιζάν, τον Μπένι Μιζάν (Βενιαμίν Μιζάν), την Ανθή Λω Μιζάν και τον Νώε Γιουσουρούμ. Μαζί μας θα ήταν επίσης, η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Άρτας» κα Βίκυ Καινούργιου.
Πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» που βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, και μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους οι μαθήτριες Ανδριανή Χουλιάρα και Μαρία Παπαδοπούλου, ο μαθητής Γιώργος Νασιούλας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Άννα Πρέντζα.
Η κα Βίκυ Καινούργιου μας μετέφερε τη δική της εμπειρία από τη γνωριμία της με τον Ισαάκ Μιζάν, ενώ η κόρη του, Άννα Μιζάν, μίλησε για τη βαθιά σχέση του πατέρα της με την Άρτα.
Συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον κο Αχιλλέα Τίγκα, τον κο Αθανάσιο Μουχταρίδη και τον κο Ηλία Ψαλλίδα, με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) "Adio Kerida" (Sephardic), 2) The Music of V (Α. Παπαϊωάννου), 3) Fog El Nakhal (στίχοι Α. Παπαϊωάννου)
Το Σάββατο 18-03-2023 και ώρα 11.30 στην αίθουσα «Σκουφάς» στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Αρταίων, με τίτλο «Η Άρτα θυμάται» η πρόεδρος του 15μελούς Μαρία Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Β΄Λυκείου, μίλησε για το αποτύπωμα της μνήμης του ολοκαυτώματος στη νέα γενιά και συμμετείχε η χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Δημήτριο Καμπόλη και την κα Αναστασία Σταύρου με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) Tumpalalaika (Yiddish), 2) A la una, yo naci (Sephardic), 3) Una pastora yo ami (Sephardic).
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Tμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 13 Μαρτίου 2023

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών, επισκέφτηκαν το Tμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωναννίνων, στους Κωστακιούς Άρτας. 

1

Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο «Ο κόσμος των ενώσεων του άνθρακα» και πειράματα επίδειξης σχετικά με την ποιοτική ανίχνευση κατιόντων σιδήρου, χαλκού, αργιλίου και ανθρακικών ανιόντων. Η παρουσίαση και η επίδειξη έγινε από την Επίκουρο του Τμήματος Γεωπονίας κ. Παρασκευή Μπέζα. Μετά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης κ. Χριστίνας Θεοδωρίκα.
Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να παρακολουθήσετε: blog
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Γεωργία Τόλη, Φυσικός
Ευγενία Τούρκα, Χημικός

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 9 Μαρτίου 2023

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα τη σχολική βία, που διοργάνωσε το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την εποπτεία του κυρίου Θεόδωρου Θάνου, Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Τμήματος.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου συμμετείχαν με εικαστικά έργα, ατομικά, ομαδικά και με ψηφιακό κολάζ έργων τύπου stop motion, όλα ενταγμένα στη θεματική του σχολικού εκφοβισμού.
Με την άφιξή μας στην πανεπιστημιούπολη μας υποδέχθηκαν οι φοιτήτριες του τμήματος, Δήμητρα Μυλωνά και Αναστασία Τσούρτη απόφοιτη του σχολείου μας, που μας συνόδευσαν σε όλη τη διάρκεια των δράσεων. Στο φουαγέ του αμφιθεάτρου περιηγηθήκαμε στην εικαστική έκθεση και στη συνέχεια μας υποδέχθηκαν στο αμφιθέατρο οι συντονίστριες κυρία Τατιανή Γκάτσα, ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η κυρία Παρασκευή Μπουκουβάλα, ΕΔΠ του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν για τις εμπειρίες τους μαθητές και μαθήτριες και ακολούθησε η προβολή των ψηφιακών έργων από σχολεία όλης της χώρας. Στο κλείσιμο της ημερίδας, κάλεσαν στο βήμα κάποιους από τους εκπαιδευτικούς συνοδούς. Μεταξύ αυτών μίλησε και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας, κυρία Ανθούλα Ζιώρη. Τοποθετήθηκε τόσο στο θέμα της ενδοσχολικής βίας γενικά, στο ρόλο της μουσικής στην εκπαίδευση με αναφορά στο πρόγραμμα με τίτλο: «Η μουσική ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό» που υλοποίησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας κατά το διδακτικό έτος 2014-2015 με τη συνεργασία 12 Δημοτικών Σχολείων του νομού Άρτας και βασική ιδέα, ότι η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εμφάνιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. Εύστοχα αναφέρθηκε στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων και της συνεργασίας στη μετά covid εποχή, στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας μα πολύ περισσότερο οι μαθητές και οι μαθήτριες που επανεντάσσονται στις φυσικές συνθήκες του σχολείου που απαιτούν επαφή, επικοινωνία, συνεργασία, και στην ανάγκη στελέχωσης των σχολείων μας με ομάδες ειδικών που θα βοηθήσουν να αποβάλλουμε τις φοβίες που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της καραντίνας και να αναπτύξουμε τις κοινωνικές δεξιότητες που αποτελούν προϋπόθεση για αρμονική συνύπαρξη.

2
Στη συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τα δύο τμήματα της Α΄ Γυμνασίου υποδέχθηκε ο κύριος Χάρης Ράπτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής, στην αίθουσα Μουσικής του Τμήματος και αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στις σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στις δυνατότητες σπουδών που προσφέρει, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά των Μουσικών Σχολείων, στο πλεονέκτημα των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών που γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο και στη βοήθεια που τους προσφέρει στην προσέγγιση των μικρών παιδιών, στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό μας και στην προσωπικότητά μας γενικότερα.
Τα τμήματα της Β΄ και Γ΄ γυμνασίου επισκέφτηκαν διαδοχικά τα εργαστήρια Χαρακτικής και Ζωγραφικής του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου εκεί συνάντησαν φοιτητές και φοιτήτριες να σκαλίζουν τις μήτρες χάραξης υψιτυπίας, να μελανώνουν και να τυπώνουν τις εργασίες τους. Εξήγησαν στα παιδιά τα στάδια δημιουργίας χαρακτικών τυπωμάτων, από τα σχέδια στο πέρασμα στις ξύλινες μήτρες, τον τρόπο χάραξης, το μελάνωμα, το τύπωμα. Επίδειξη σχετικά με κάποιες από τις τεχνικές της χαρακτικής, πραγματοποίησε η χαράκτρια- εικαστικός κυρία Γιάννα Καλογιάννη, που ανήκει στο ειδικό προσωπικό του εργαστηρίου. Στο εργαστήρι της ζωγραφικής η Κωνσταντίνα, προπτυχιακή φοιτήτρια και ο Απόστολος, μεταπτυχιακός φοιτητής, μίλησαν στους μαθητές και στις μαθήτριες για τις σπουδές με μοντέλο [=γρήγορο σκίτσο απόδοση του ανθρώπινου σώματος] και έδειξαν έργα με κάρβουνο και συνθέσεις με χρώμα. Εξήγησαν πώς διαχειρίζονται και υλοποιούν κάποια πρότζεκτ και τις διπλωματικές εργασίες και έδειξαν πολλά εικαστικά έργα δημιουργημένα με διαφορετικές τεχνικές.
Διαδοχικά τα τμήματα όλων των τάξεων επισκέφτηκαν την ΘΕΣΠΙ, την θεατρική συντροφιά από φοιτητές και φοιτήτριες διαφορετικών σχολών και τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για το θέατρο. Εκεί η Ελένη, ο Ζήσης, η Βιβή, ο Νικόλας, η Λυδία, η Νιόβη, και η Μάγδα, κάποια από τα μέλη της θεατρικής συντροφιάς, εξήγησαν στα παιδιά κάποια από τα σήματα-κώδικες επικοινωνίας, τη διαδικασία δημιουργίας στήσιμο μιας παράστασης, και κάλεσαν τα παιδιά στην σκηνή για αυτοσχέδιο θεατρικό παιχνίδι. Το μεσημέρι γευματίσαμε όλοι μαζί στην λέσχη σίτισης. Στα πρόσωπα όλων μας ήταν ζωγραφισμένη η χαρά μιας κοινής εμπειρίας με πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, από διαφορετικών ειδών τέχνης.
Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του
Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνεργασία, την ευγένεια και το δημιουργικό κλίμα, τους/τις συναδέλφους
του Μουσικού Σχολείου Άρτας που συνόδευσαν τα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία και τη δημιουργική τους διάθεση. Οι εικόνες, οι ήχοι, τα χρώματα ας συντροφεύουν τα παιδιά στο άνοιγμα των φτερών τους σε νέα οράματα και στόχους.
Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να παρακολουθήσετε: blog
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Αγαθή Σιόλου, κλάδου ΠΕ08

Βράβευση Διευθύντριας Μουσικού Σχολ. Άρτας Ανθούλας Ζιώρη από Δήμο Αρταίων-Ημέρα της Γυναίκας

Ευχαριστώ το Δήμο Αρταίων για την τιμή της βράβευσης, την Τετάρτη 08-03-2023 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, που στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, βράβευσε γυναίκες για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

anthoula1

Η βράβευσή μου σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου του Μουσικού Σχολείου Άρτας κατά τη δεκατετράχρονη λειτουργία του και ανήκει σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς τους, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες που οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε για ένα συμπεριληπτικό σχολείο με αρμονικό συνδυασμό γενικής και μουσικής παιδείας και εκπαιδευτικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, σεβασμού, αποδοχής, δημιουργικότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεισφοράς.

anthoula2

Η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι ημέρα τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος αλλά και μέρα δέσμευσης για συνέχιση των διεκδικήσεων που αφορούν στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας.

Η τραγική χρονική συγκυρία του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος μάς θέτει ως εκπαιδευτικούς μπροστά στη μεγάλη ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας και των μαθητριών μας με βασικές ανθρωπιστικές αρχές, με τοποθέτηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής στο υψηλότερο βάθρο, με όραμα και σταθερή διεκδίκηση για ασφαλή σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, ασφαλές δημόσιο σύστημα υγείας, ασφαλή πανεπιστήμια, ασφαλές μέλλον.
Ανθούλα Ζιώρη

Βράβευση - Πανελλήνιος Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»

«Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» – 9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για το σχολικό έτος 2022-2023

olokaftwma afissa

Οι μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας Γιώργος Νασιούλας, Μαρία Παπαδοπούλου και Ανδριανή Χουλιάρα βραβεύτηκαν για την ταινία μικρού μήκους «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» με την οποία συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023. Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥπουργείουΠαιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν και η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η ταινία «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» αφηγείται το μαρτυρικό ταξίδι 352 Εβραίων από την Άρτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς- Μπιρκενάου μέσα από τη ματιά του Ισαάκ Μιζάν, ενός από τους επιζήσαντες. Πηγή έμπνευσης της ταινίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα «Ισαάκ Μιζάν Αριθμός Βραχίονα 182641» του κ. Δημήτρη Βλαχοπάνου, τον οποίο ευχαριστούμε για τη δωρεά αντιτύπων του βιβλίου στο σχολείο μας. Οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν δραματοποιημένα αποσπάσματα του κειμένου, τα οποία αποτυπώνουν τον ψυχικό κόσμο του ήρωα στο εφιαλτικό τοπίο του ναζιστικού στρατοπέδου.
img 3653-768x511
Γιώργο, Μαρία, Ανδριανή, σας συγχαίρουμε για το σεβασμό και την ευαισθησία που επιδείξατε προσεγγίζοντας το δύσκολο θέμα του Ολοκαυτώματος, για την άψογη συνεργασία, την υπευθυνότητα, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σας! Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να εκφράζετε δημιουργικά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τα όνειρά σας και να αγωνίζεστε για «τον κόσμο της φιλίας, της ειρήνης και της ανθρωπιάς»!

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Άννα Πρέντζα, Φιλόλογος

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή: Ελληνικό Ιωαννίνων - Ανήλιο - Μέτσοβο, 17 Φεβρουαρίου 2023

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήσαμε με τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Σχολείου μας ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελληνικό Ιωαννίνων, το Ανήλιο και το Μέτσοβο. 

img 3992-768x512
Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», όπου εκτίθενται τα μοναδικά έργα του σπουδαίου Ηπειρώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη. Έργα που δημιούργησαν οι μνήμες του από τον τόπο του την Ήπειρο και την ιστορία της και μιλούν για το ψωμί, τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, το βοσκό, το γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και τη μάθηση. Αλλά και έργα – τραγικές μορφές – καμωμένα από τ' αποκαϊδια του Πολυτεχνείου, περίτεχνα συνδυασμένα και στολισμένα με άλλα υλικά ανακυκλώσιμα, πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων, καθώς και προπλάσματα μεταλλίων και νομισμάτων. Το Μουσείο φιλοξενείται στο όμορφο πέτρινο Σχολείο του χωριού με το εντυπωσιακό προαύλιο να αποτελεί προέκταση του μουσείου, καθώς εκτίθενται σε αυτό έργα δημιουργημένα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά που στέλνουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

img 4050-768x512

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου για βόλτα και ξέγνοιαστο παιχνίδι στο χιόνι στην κορυφή της Πίνδου. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με βόλτα στον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του Μετσόβου. Το κέφι και η θετική διάθεση όλων σε συνδυασμό με την ηλιόλουστη ημέρα μας χάρισαν μια αξέχαστη εκδρομή!
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

Τσικνοπέμπτη 2023 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με το καθιερωμένο φεστιβάλ μαθητικών μουσικών συνόλων, χαρούμενη διάθεση, όμορφες μεταμφιέσεις και πολύ γλέντι και χορό!

img 3913

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! (επιπλέον φωτογραφικό υλικό: ιστολόγιο)

  • img_3797.jpg
  • img_3837.jpg
  • img_3846.jpg
  • img_3853.jpg
  • img_3892.jpg
  • img_3914.jpg
  • img_3916.jpg
  • img_3926.jpg
  • img_3932.jpg
Εκπαιδευτική δράση με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, 30 Ιανουαρίου 2022

Την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας οργάνωσε εκπαιδευτική δράση με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

1

Πιο συγκεκριμένα το μουσικό σύνολο του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου, ετοίμασε και παρουσίασε ένα μικρό μουσικό δρώμενο με τραγούδια αφιερωμένα στην αγάπη, διανθισμένα με τον λόγο των τριών μεγάλων θεολόγων.
Παράλληλα φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας ο σύλλογος «Φλόγα», μέσω των τοπικών εκπροσώπων του, κας Βάσως Ψυχογιού και κας Μαργαρίτας Αθανασίου, οι οποίες μας ενημέρωσαν για το πολύ σημαντικό έργο του συλλόγου. Σε όλη τη διάρκεια της δράσης υπήρχε στημένη μια μικρή αγορά υλικού της «Φλόγας» και τα παιδιά μας μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς τους ενίσχυσαν το έργο του συλλόγου.
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το σύλλογο «Φλόγα» για την αγάπη δίχως όρους που προσφέρει εδώ και 40 χρόνια στη χώρα μας και για την τιμή που μας κάνει να έχουμε μια πολύχρονη και εξαιρετικά σημαντική συνεργασία, με σκοπό την ενίσχυση του πολύτιμου έργου του. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τα μέλη του συλλόγου που ακούραστα πάντα και με καλή διάθεση ανταποκρίνονται σε όλα τα καλέσματα του σχολείου μας.
Μέσα από δράσεις σαν τη σημερινή, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας κατανοούν και αφομοιώνουν το μήνυμα της αγάπης για τον συνάνθρωπο, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, που αποτελούν άλλωστε και τα κεντρικότερα σημεία της διδασκαλίας που μας κληροδότησαν οι τρεις Ιεράρχες.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα της δράσης: link

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για την εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών
(30-1-23): link

Εκπαιδευτικές δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας - Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος, 23 Δεκεμβρίου 2022

Την Παρασκευή 27-01-2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας οργάνωσε εκπαιδευτική δράση που ανέλαβε η κα Αικατερίνη Τσώλα, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ.78 και αφορούσε σε προβολή και παρουσίαση υλικού σχετικού με το Ολοκαύτωμα.

1
Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην έννοια του Ολοκαυτώματος, στη μαζική εξόντωση-θανάτωση Εβραίων, Ρομά, ομοφυλόφιλων, κομμουνιστών, ανάπηρων, εκατομμυρίων αμάχων..., στην πολυδιάστατη ιστορική κατανόηση της «Εποχής των Άκρων» με το Ολοκαύτωμα στο κέντρο της, στα μνημεία του Ολοκαυτώματος, στη σφαγή του Κομμένου και στα άλλα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, στις εβραϊκές κοινότητες με ειδική αναφορά στην κοινότητα της Άρτας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο είχε στηθεί έκθεση φωτογραφίας από την κα Nathalie Poupard, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ.05, με θέμα «Η μουσική στο Άουσβιτς» και εικόνες μουσικών και ορχηστρών στο Άουσβιτς καθώς και εικόνες από τη ζωή στο στρατόπεδο με επεξηγηματικά σχόλια.

2

Επίσης στο πλαίσιο του μαθήματος της χορωδίας της γ΄γυμνασίου, έγινε βιντεοσκόπηση ρωσοεβραϊκού παραδοσιακού τραγουδιού της αγάπης και του έρωτα στη διάλεκτο Yiddish με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ79.01, την κα Αναστασία Σταύρου και τον κο Δημήτρη Καμπόλη.

3

Θερμά συγχαρητήρια στη σχολική κοινότητα για τις πρωτοβουλίες, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις.

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος αποτελεί μνήμη όλης της ανθρωπότητας, μνήμη συμβολική, έμβλημα ενάντια σε κάθε ξενοφοβική και ρατσιστική προκατάληψη, θρησκευτική ή ιδεολογικοπολιτική διάκριση και σε κάθε μέτρο αποκλεισμού και στιγματισμού.

Η Διευθύντρια
ΑνθούλαΖιώρη

Η χορωδία της Γ' γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας τιμά την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος με το παραδοσιακό τραγούδι "Tumbalalaika" των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης στην διάλεκτο Yiddish. Επιλέξαμε ένα τραγούδι που μας μεταφέρει στην εποχή λίγο πριν το τεράστιο πλήγμα της ανθρωπότητας και μας υπενθυμίζει ότι η επιθυμία για ζωή, αγάπη, έρωτα και όνειρα διακατέχει όλες τις ανθρώπινες ψυχές το ίδιο. Το συγκεκριμένο τραγούδι εντάσσεται στην κατηγορία τραγουδιών riddle (αινιγματικά) που έδιναν την ευκαιρία στους νέους να γνωριστούν καλύτερα και να βρουν το ταίρι τους. " -Τι μπορεί να καίει και ποτέ να μην σβήνει; – Η αγάπη μπορεί να καίει και ποτέ να μην τελειώνει."

Οι εκπαιδευτικοί:
Δημήτρης Καμπόλης
Αναστασία Σταύρου
Επιμέλεια ήχου: Σπήλιος Κούνας
Video editing: Αναστασία Σταύρου

Συμμετέχουν οι μαθητές – μαθήτριες:

Ορχήστρα:
Άρης Τσιρογιάννης, φλάουτο
Βίκη Καράτσαλου, πιάνο
Μπρούνο Σένια, κιθάρα
Παναγιώτης Κρίκας, κιθάρα
Γεράσιμος Γιαννούτσος, μπάσο
Άλκης Γαλάνης, ταμπουρίνο

Χορωδία:
Γιώργος Αγγέλος, Βαγγέλης Βάκκας, Λευτέρης Βασιλείου, Λουίζα Βασιλείου, Βασίλης Γαλάνης, Κωστής Γούσιας, Αλέξανδρος Ζαχαριάς, Χρήστος Καραγεώργος, Λευτέρης Κασελούρης, Δημήτρης Κόντζος, Λαμπρινή Κουτσούπα, Κατερίνα Νάκου, Σωτηρία Λιούκα, Απόστολος Μαλισιόβας, Μαρίζα Μπιζώνη, Λευτέρης Μπολιεράκης, Άρτεμις Πάνου, Νεφέλη Παύλου, Θεοδώρα Τασούλα, Λουκάς Τζιανούμης, Βασίλης Τσώλης, Άγγελος Χάιτας

προβολή βίντεο στο Youtube: link

Ευχαριστήρια Επιστολή για δωρεά πίνακα ζωγραφικής, 23 Δεκεμβρίου 2022

ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήρια Επιστολή για δωρεά πίνακα ζωγραφικής»

img 3295mesa

Αγαπητή κα Ελπίδα, σήμερα Παρασκευή 23-12-2022, παραλάβαμε τον πίνακά σας με τίτλο «Η γη γυρίζει σε ένα απόλυτο κενό» (λάδι σε καμβά, με διαστάσεις 100Χ80). Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας προς το σχολείο μας. Είναι τιμή μας που σκεφτήκατε το χώρο μας για να φιλοξενήσει τον πίνακά σας. Το έργο σας από σήμερα κοσμεί το σχολείο μας. Θα ήταν χαρά μας όταν βρεθείτε στην Άρτα, που είναι ο τόπος καταγωγής σας, να έρθετε στο σχολείο μας και να γνωριστούμε.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα!!!
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, 23 Δεκεμβρίου 2022

programmasynavliaskalantachristougennwn 1

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη συμμετοχή πολλών μουσικών συνόλων του σχολείου μας.
programmasynavliaskalantachristougennwn 2
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται σε όλους και όλες καλές γιορτές και χρόνια πολλά!!!

Κάλαντα από το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε κοινωνικές δομές και οργανισμούς, 22 Δεκεμβρίου 2022

img 3071
Το πρωί της Πέμπτης στις 22 του Δεκέμβρη του 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού συνόλου «Μικρά Ασία» του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τραγούδησαν τα κάλαντα σε κοινωνικές δομές και οργανισμούς της πόλης μας.

Οι φορείς που επισκεφτήκαμε είναι ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Νομού Άρτας «Αγκαλιά», ο Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Νομού Άρτας «Αγία Θεοδώρα», το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Γηροκομείο Άρτας.

Το μουσικό μας σύνολο ετοίμασε και παρουσίασε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την μουσική παράδοση των Δωδεκανήσων, της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και των ελληνόφωνων χωριών της κάτω Ιταλίας.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας διευρύνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και έξω από τα όρια της τάξης, στοχεύει στην δημιουργία και ενίσχυση δεσμών με δομές και οργανισμούς κοινωνικού προσανατολισμού, με σκοπό τη υλοποίηση δράσεων αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας των μαθητών και των μαθητριών του.

Ευχαριστούμε την διεύθυνση, το προσωπικό και τους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες των δομών για την φιλοξενία τους, το ζεστό τους χαμόγελο και τις εγκάρδιες ευχές τους για τις γιορτές που έρχονται. Επίσης ευχαριστούμε το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για την προσφορά της μετακίνησης του μουσικού συνόλου, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για την διάθεσή τους για συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις και ευχόμαστε σε όλους και όλες καλές γιορτές με υγεία!

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Αναστασία Σταύρου
Ανθούλα Ζιώρη

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται σε όλους και όλες καλές γιορτές με υγεία, τραγουδώντας κάλαντα από την Κω, την Ρόδο, την Κύπρο, τη Σμύρνη και τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Χρόνια πολλά και όμορφα!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικο βίντεο: εδώ

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ και ΚΠΑΠ/ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων

kdapmea christmas2022afisa

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Διώνη σε σύμπραξη με τα παιδιά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων. Μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα ντύθηκαν με παιδικά χαμόγελα και επενδύθηκαν μουσικά από τις φωνές της χορωδίας των παιδιών της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου καθώς και των παιδιών των ΚΔΑΠ.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας της β΄ γυμνασίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους μαθητές Σπύρο Μερκούρη και Ίριδα Γεωργούση που έπαιξαν μεταλλόφωνο και βιολί αντίστοιχα. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου με τη συμμετοχή τους έδωσαν έμπρακτα μαθήματα αποδοχής της διαφορετικότητας και το μήνυμα της ελπίδας για άνοιγμα του σχολείου σε μία κοινωνία ισότιμη και συμπεριληπτική προς τα άτομα με αναπηρία.

kdapmea img1

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις υπεύθυνες μουσικούς των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αναστασία Χριστοφορίδου και Κωνσταντίνα Μπατσαρά για τη συνεργασία, τους ηχολήπτες του δήμου για την αρωγή τους σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και όλους τους παριστάμενους που με την παρουσία τους τίμησαν την προσπάθεια των παιδιών.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της χορωδίας της β΄ γυμνασίου,
Συρογιαννούλη Εύη και Ισμαγκίλοβ Βαλερί

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Αρταίων με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας: βίντεο

Μαγικά Χριστούγεννα στο Βουργαρέλι Άρτας, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

afisa vourgareli-673x1024
Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων φιλοξενούν το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια Χριστουγεννιάτικη μουσική συνάντηση!

Τη Δευτέρα το πρωί, στις 19 του Δεκέμβρη 2022, το Μουσικό μας Σχολείο ταξίδεψε στο Βουργαρέλι Άρτας και συμμετείχε σε μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το σωματείο «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων». Τα μουσικά σύνολα που εμφανίστηκαν ήταν δύο, με το πρώτο να παρουσιάζει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τα Χριστούγεννα, και το δεύτερο μια σειρά τραγουδιών από τη μουσική παράδοση της Ηπείρου και άλλων περιοχών της χώρας μας. Στη γιορτή συμμετείχαν παιδιά και εκπαιδευτικοί από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και τραγούδησαν όλοι και όλες μαζί δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα.


img 2819
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο που φιλοξενείται το «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων» και στην κεντρική πλατεία του όμορφου χωριού των Τζουμέρκων.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και το «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων» για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά των σχολείων του Δήμου και όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση και αποτέλεσαν τα μέλη μια υπέροχης χριστουγεννιάτικης χορωδίας.

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Nathalie Pourard
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Γιώργος Αγγέλης
Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το Κύτταρο τέχνης Τζουμέρκων και συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Άρτας: βίντεο

Συμμετοχή μαθητών Μουσικού Σχολείου Άρτας στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό του ArtandArt

Την Παρασκευή 25/11 οι μαθητές του Σχολείου μας: Σπύρος Μερκούρης (β΄ γυμνασίου) και Άγγελος Χάιτας (γ' γυμνασίου), συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό ArtandArt, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι μαθητές μας διακρίθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες συμμετέχοντες για την ερμηνεία τους στα κομμάτια που επέλεξαν και απέσπασαν: ο Σπύρος το 2ο Βραβείο (ασημένιο μετάλλιο) με τα κλασικά κρουστά και ο Άγγελος το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο) με το κανονάκι.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές τους, Πάνο Θωίδη (κρουστά) και Παναγιώτη Κατσικλή (κανονάκι), που τους ενθάρρυναν και τους προετοίμασαν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
Σε όλους ευχόμαστε να έχουν και στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες.

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας με γονείς -  κηδεμόνες (σημείωση: για το σχολικό ωράριο περιηγηθείτε παρακάτω)
Επώνυμο Όνομα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
POUPARD NATHALIE
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 1&2 1&2 1&2
ΑΥΓΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΒΙΤΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1η -4η
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4η & 7η 4η & 6η
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3η-4η
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 7η 
ΓΚΙΟΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3η  4η 
ΔΗΜΟΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
ΖΙΩΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΘΩΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 5η - 6η
ΙΣΜΑΓΚΙΛΟΒ ΒΑΛΕΡΙ 5η & 6η
ΚΑΜΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4η & 6η 6η 
ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 3η ,4η
ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
ΚΟΝΙΑΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 4η&5η 5η&6η 1η&2η
ΚΟΡΛΟΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ 4η&5η
ΛΑΪΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΙΟΝΤΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 4η-6η 5η-9η
ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 1η-3η 1η-3η 5η-9η
ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΕΚΤΩΡ
ΜΙΜΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1η & 2η 19.00-20.00 1η & 2η
ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΩΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΝΕΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 3η και 4η
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3η 
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΛΑΚΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1η-5η
ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΝΝΙΤΑ
ΠΡΕΝΤΖΑ ΑΝΝΑ 3η & 4η
ΣΙΟΛΟΥ ΑΓΑΘΗ 4η 
ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΙΓΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 3η & 4η
ΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
ΤΟΥΡΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΤΣΑΪΜΟΣ ΑΡΗΣ 3η-6η 3η-6η
ΤΣΙΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΩΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΑΒΕΛΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6η-7η
ΧΛΩΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ

 

Διδακτικές Ώρες και Διαλείμματα

  ΜΑΘΗΜΑ   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ   ΑΠΌ ΜΕΧΡΙ
1η  08:10 08:50
08:50 09:00
09:00 09:40
09:40 09:50
09:50 10:30
10:30 10:40
10:40 11:20
11:20 11:30
11:30 12:10
12:10 12:20
12:20 13:00
13:00 13:15
13:15 13:50
13:50 14:00
14:00 14:35
14:35 14:40
14:40 15:10
 

 

Βράβευση από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», 3ήμερη εκδρομή στην Αθήνα, Δεκέμβριος 2022

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συγκεκριμένα οι τάξεις Β ́ & Γ ́ Γυμνασίου πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2022, στο πλαίσιο της βράβευσής τους από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" για τη συμμετοχή τους στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ".

Την Τετάρτη το απόγευμα, ημέρα άφιξης στην Αθήνα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Τα φώτα της πόλης – Τσάρλι Τσάπλιν". Η παράσταση, πλαισιωμένη με υπέροχους μουσικούς επί σκηνής και συγκλονιστικές ερμηνείες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής και να απολαύσουν ένα πολύ ιδιαίτερο μιούζικαλ.
img 2228


Την Πέμπτη το πρωί το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Ι.Ο.Α.Σ. "Πάνος Μυλωνάς", που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πύργου των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ. Το σχολείο μας πλαισίωσε μουσικά την τελετή καθ' όλη την διάρκειά της, παρουσιάζοντας και το τραγούδι "Ο δικός μας ο δρόμος" των μαθητών της Γ ́ γυμνασίου, με το οποίο είχε αποσπάσει το τρίτο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ινστιτούτου τη σχολική χρονιά 2020-21. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας καταχειροκροτήθηκαν από τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής κ. Χάρης Ρώμας.

Μέτα το πέρας της τελετής ακολούθησε ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, όπου τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν πραγματικό χώρο πολιτισμού και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο ενός θεσμού με ιστορία δύο περίπου αιώνων.

Ένα από τα έπαθλα του Διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΑΝ' ΤΟ ΣΩΣΤΑ» με τη χρήση των προσομοιωτών Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που έλαβε μέρος στην «Πλατεία Νερού», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία των προσομοιωτών Οδικής Ασφάλειας (Roll-over car, impact simulator, alco goggles κ.α.).


img 2624

Το βράδυ της Πέμπτης τα παιδιά μας παρακολούθησαν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ.

img 2647

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές και μαθήτριές μας περιηγήθηκαν στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ήρθαν σε επαφή με το μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.


img 2696
Ευχαριστούμε τα στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και ιδιαίτερα τον κ. Βαγγέλη Μακρή και την πρόεδρο κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για τη φιλοξενία και τη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού που μας έκανε όλους να επιστρέψουμε γεμάτοι όμορφες εικόνες, συναισθήματα και πολλές ιδέες για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Ανθούλα Ζιώρη
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Nathalie Poupard
Αναστασία Σταύρου
Κωνσταντίνα Τόλη

Οι «The Non Group» στο ERTFLIX και στο πρόγραμμα «Με τις Μπάντες»

Δείτε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, το μοναδικό «The Non Group», στο ERTFLIX και στο πρόγραμμα «Με τις Μπάντες» να ερμηνεύουν το τραγούδι «Στης πικροδάφνης τον ανθό».

The Non Group

Υπεσύνδεσμος για το Ertflix εδώ

Συμμετοχή στις δράσεις Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Αρταίων, 25 Νοεμβρίου 2022

Την Παρασκευή στις 25 του Νοέμβρη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Αρταίων.

ina
Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής δύο από τα μουσικά σύνολα ελεύθερης έκφρασης του σχολείου μας παρουσίασαν στο κέντρο της πόλης ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που έχουν γραφτεί με σκοπό την ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ παράλληλα τα στελέχη του Κέντρου συμβουλευτικής ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για το έργο του κέντρου, το σκοπό δημιουργίας του και τις υπηρεσίες που παρέχει. Το μικρό μουσικό μας αφιέρωμα παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της περιοχής μας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν εκεί το πρωί της Παρασκευής.

inb
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης εικαστικών έργων συμπολιτών μας με το ίδιο θέμα και τίτλο: «Μέσα από τα μάτια της», ένα μικρό μουσικό σχήμα αποτελούμενο από έξι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου, παρουσίασε τραγούδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό πάνω στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.

inc
Ευχαριστούμε τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Αρταίων και δηλώνουμε πάντα παρόντες και παρούσες σε παρόμοιες δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών μας αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί:
Αναστασία Σταύρου,
Δημήτρης Καμπόλης,
Ιφιγένεια Ανδρέου,
Παναγιώτης Γιαννούτσος,
Ανθούλα Ζιώρη

17 Νοεμβρίου 2022, Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου
cetral 2 centra3

 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022


17 του Νοεμβρίου
Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του θαυματουργού
Οσίου Λαζάρου του ζωγράφου και Χαζάρου
Ζαχαρίου του σκυτοτόμου
Γενναδίου και Μαξίμου πατριαρχών
Νίκωνος μαθητού Σεργίου του Ρώσου και
του πολυτεχνείου της γενιάς μου...

Αναγνωστάκης Ηλίας

Εκεί που μας αποχαιρετά το φθινόπωρο, Νοέμβρη μήνα, μια γιορτή διαφορετική τριγυρίζει στο μυαλό μας, μια γιορτή με μυρωδιές άνοιξης, για μια εποχή σκοτεινή, αλλά και τόσο φωτεινή συγχρόνως, που η νεολαία πρωταγωνίστησε, έφερε τα πάνω κάτω, γέμισε χαμόγελα και αισιοδοξία τους Έλληνες και σφράγισε έτσι τη νεώτερη ιστορία μας. Δεν θέλαμε να εξουδετερωθεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου με υπερβολικούς λόγους, κατασκευασμένες μνήμες και μισές αλήθειες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, ζωντάνεψαν τον αγώνα των φοιτητών με ένα θεατρικό δρώμενο.

Ακούσανε το ποίημα "γάτες του Αϊ Νικόλα", του Γ. Σεφέρη, μια πολιτική αλληγορία βασισμένη στην ιστορία που άκουσε ο ποιητής από κάποιο μοναχό και έγραψε κατά την περίοδο της χούντας. Ένα δυνατό κείμενο με κυρίαρχες εικόνες τη μάχη των φιδιών με τις γάτες που κράτησε χρόνια και στο τέλος οι γάτες "άγρια πεισματικές και πάντα λαβωμένες ξολόθρεψαν τα φίδια μα στο τέλος χαθήκανε, δεν άντεξαν τόσο φαρμάκι".

Η ορχήστρα μας και η χορωδία μας ερμήνευσαν τραγούδια των Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοίζου, Θάνου Λούκα και Ορφέα Περίδη.

img 1915 kntrik

Σήμερα, παρά την κατήφεια των καιρών, 49 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να στέλνει τα μηνύματά του στις επερχόμενες γενιές, γιατί οι φοιτητές του 1973 απέδειξαν με ωριμότητα και σοβαρότητα πως οι νέοι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία, γιατί είναι ατίθασοι, φιλελεύθεροι και τολμηροί. Οι νέοι μπορούν ακόμα να γίνουν φορείς μεγάλων αλλαγών στην κοινωνική και πολιτική ζωή, όταν είναι μορφωμένοι, δυναμικοί και ενωμένοι.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Ευαγγελία Κολιοπάνου, Αβραάμ Παπαϊωάννου, Άννα Χλωρού

Πρόγραμμα Erasmus+ Συνάντηση 5 σχολείων της Ευρώπης, 16-22 Οκτωβρίου 2022, δράσεις εβδομάδας

Από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου 2022 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργαζόμαστε τα σχολικά έτη 2020-23 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels» / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά». Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι:

- Μουσικό Σχολείο Άρτας / Ελλάδα
- Lycée Polyvalent "Remi Belleau" Nogent le Rotrou, Γαλλία
- Istituto di Istruzione Superiore «Enrico Fermi», Montesarchio, Ιταλία
- Liceul Teoretic "IonitaAsan", Caracal, Ρουμανία
- Berufsbildende Schulen Oschersleben des Landkreises Börde – Europaschule, Oschersleben, Γερμανία.

Oι συνεργάτες μας έφτασαν στην πόλη μας την Κυριακή το βράδυ, μετά από στάση μίας ημέρας στην Αθήνα και οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών του σχολείου μας ενώ οι εκπαιδευτικοί σε ξενοδοχείο της πόλης.

IMG 0693

Τη Δευτέρα 17-10-2022, το πρωί όλες οι ομάδες συναντήθηκαν στο σχολείο με χαρούμενη διάθεση για μια δημιουργική εβδομάδα με εργαστήρια μουσικά και εικαστικά, εκδρομές, περιήγηση στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής μας. Μετά τα πρώτα παιχνίδια γνωριμίας, και αφού οι επισκέπτες μας «πέτυχαν» στις εξετάσεις εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο, εφόσον η υπεύθυνη του προγράμματος κα Nathalie Poupard, επέλεξε ως πρώτη δραστηριότητα του προγράμματος, τη διαδραστική παρουσίαση του τρόπου εισαγωγής των μαθητών και των μαθητριών στο Μουσικό Σχολείο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα υποδέχτηκε τους επισκέπτες μας στην αυλή του σχολείου. Η χορωδία της Α΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κας Άννας Χλωρού και του κου Ανδρέα Σκιαδά παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από όλο τον κόσμο, ενώ το σύνολο "The Non Group" με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής της Ηπείρου παρέσυρε όλους να πιαστούν στο χορό. 

Ακολούθησε εικαστικό εργαστήριο, όπου όλες οι ομάδες καλλιτέχνησαν τη λέξη "Erasmus", χρησιμοποιώντας η καθεμιά χρώματα και σύμβολα που αποδίδουν την ταυτότητα της χώρας της. Η ημέρα στο σχολείο έκλεισε με μουσικό εργαστήριο, με νανουρίσματα από κάθε συνεργαζόμενη χώρα με την καθοδήγηση της κας Αναστασίας Σταύρου και του κου Παναγιώτη Γιαννούτσου. 

Τη Δευτέρα το βράδυ, στην αίθουσα «Διώνη» καλωσορίσαμε τους συνεργάτες μας με τη συναυλία μας «Χίλια Καλώς Ορίσατε». Μουσικό σύνολο με μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ τάξη Γυμνασίου του σχολείου μας επιμελήθηκαν και παρουσίασαν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Δημήτρη Καμπόλη, κα Αναστασία Σταύρου και κ. Παναγιώτη Γιαννούτσο, ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου δημιουργώντας υπέροχο κλίμα στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία.

Ως εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων παρευρέθηκαν η γενική γραμματέας κα Εύη Βασιλάκη και ο αντιδήμαρχος παιδείας κος Δημήτρης Ευαγγέλου που καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες από τα σχολεία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρουμανίας και με ιδιαίτερο τρόπο στην ιταλική γλώσσα, το σχολείο της Ιταλίας ενώ εξέφρασε και τα συγχαρητήριά του στο Μουσικό Σχολείο για τις πρωτοβουλίες του που αναδεικνύουν το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Άρτας.

Ως εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, παρακολούθησαν τη συναυλία ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων κος Γιάννης Ζαχαρέλος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Παρασκευή Χαμπηλομάτη, που στο χαιρετισμό της μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των προγραμμάτων που ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών, την ανταλλαγή απόψεων και εκπαιδευτικών καινοτομιών, που βγάζουν τους μαθητές από το μικρόκοσμο της σχολικής μονάδας και τους δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν νέους μαθητές, να αλληλεπιδρούν και να επικοινωνούν κάτι που αποτελεί και το στόχο του σύγχρονου σχολείου που πρέπει να είναι ανοιχτό στη γνώση και στην κοινωνία. Επίσης αναφέρθηκε στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στους συντελεστές του προγράμματος.

IMG 0809

Παράλληλα στον προθάλαμο της αίθουσας όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση μουσικών οργάνων που είχε στηθεί από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Nathalie Poupard και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Θεοδοσία Χαβέλα.

Την Τρίτη 18-10-2022, η πρωινή δραστηριότητα στο σχολείο περιλάμβανε μουσικό εργαστήριο με νανουρίσματα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εκδρομή με πρώτη στάση στη νεροτριβή του Αγίου Γεωργίου, που όλοι είδαν από κοντά τη λειτουργία της καθώς και τη λειτουργία του νερόμυλου. Επόμενος σταθμός η Πάργα, που περπάτησαν όλοι στα λιθόστρωτα σοκάκια της μέχρι το κάστρο που χάρηκαν τη θέα από ψηλά και από εκεί στην παραλία για landart, δημιουργίες στην άμμο με υλικά της φύσης. 

IMG 0987

Την Τετάρτη 19-10-2022, το πρωί στο σχολείο έγινε εικαστικό εργαστήριο ενώ στην Α΄ τάξη Λυκείου η μαθηματικός του σχολείου κα Ρένα Γκιοσά συνεργάστηκε στο μάθημα με τους μαθηματικούς των άλλων χωρών. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη της Άρτας με «κυνήγι κρυμμένου θησαυρού», μια υπαίθρια δραστηριότητα, που συνδυάζει παιχνίδι, περπάτημα και μάθηση, σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Άννα Πρέντζα. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής της Άρτας, με έναν διασκεδαστικό, βιωματικό τρόπο. Η διαδρομή περιλάμβανε επτά σταθμούς: Γεφύρι, Παρηγορήτρια, Αγία Θεοδώρα, Κάστρο, Ρολόι, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Λαϊκή Αγορά – Ψαραγορά. Σε κάθε σταθμό της διαδρομής οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα, και το ομαδικό πνεύμα, κλήθηκαν να αλληλεπιδράσουν με τα αξιοθέατα ή τους κατοίκους στα σημεία ενδιαφέροντος, να εντοπίσουν σημαντικές πληροφορίες για αυτά, να φωτογραφηθούν, να δραματοποιήσουν ένα θέμα και τελικά να καταγράψουν τα ευρήματά τους στη φόρμα απαντήσεων που τους είχε δοθεί. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δραστηριότητας σε κάθε σταθμό, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα απόσπασμα από την παραλογή «Του γεφυριού της Άρτας». Στο τέλος της διαδρομής τα αποσπάσματα τοποθετήθηκαν στην κατάλληλη θέση και έγινε η ανασύνθεση του θρύλου του Γεφυριού της Άρτας. Την Τετάρτη το βράδυ όλες οι συνεργαζόμενες ομάδες γευμάτισαν σε ταβέρνα της πόλης και παρουσίασαν χορούς από τον τόπο τους.

IMG 1196

28η Οκτωβρίου 2022, Επετειακή εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετοχή στην παρέλαση

img 1659-768x512

 Η σημερινή εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Άρτας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940 μας ταξίδεψε στις μέρες εκείνες μέσα από ένα οδοιπορικό μνήμης που ξετυλίχθηκε μέσα από τραγούδια, ποίηση και μαρτυρίες. Η αντιφασιστική και έπειτα η αντιναζιστική δράση των Ελλήνων, η αντίσταση και το σθένος τους αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας στο σήμερα. Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ξεπερνάει το πλαίσιο της ιστορικής μνήμης και μας υπενθυμίζει πως είναι χρέος όλων μας να λέμε καθημερινά ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ρατσισμό και τον φασισμό, ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, στην καταστροφή της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Για να βρουν κάποτε όλα τα παιδιά της γης και όλοι οι άνθρωποι ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΓΕΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατσικλής Παναγιώτης, Μιμίκου Δήμητρα
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους: Τσιάβου Σίλα, Μερκούρη Έκτορα, Σκαμνέλο Μπάμπη, Σκιαδά Ανδρέα

Erasmus+ Συνάντηση 5 σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Erasmus+ «Découvrir et partager nos patrimoines culturels» / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά»/ Συνάντηση πέντε σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

erasmus22 mousikoartas

Από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου 2022 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργαζόμαστε τα σχολικά έτη 2020-21 διαδικτυακά, 2021-22 με συναντήσεις στη Γερμανία και στη Γαλλία και 2022-2023 με συναντήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels» / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Οι στόχοι του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την εκτιμήσουν, να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και γενεών και στην αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.
Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι :
• Μουσικό Σχολείο Άρτας/Ελλάδα
• Lycée polyvalent Remi Belleau Nogent Le Rotrou,Γαλλία
• Istituto di istruzione superiore"Enrico Fermi" Montesarchio, Ιταλία
• «Liceul Teoretic Ionita Asan»,Caracal Ρουμανία
• «Berufsbildende Schulen Oschersleben des Landkreises Börde – Europaschule» Oschersleben, Γερμανία
Υποδεχόμαστε με χαρά και φιλοξενούμε για μια εβδομάδα 23 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς από τα παραπάνω σχολεία.
Η θεματική ενότητα της συνάντησης είναι «Μουσική, όργανα και παραδοσιακά φεστιβάλ».
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα «Διώνη» καλωσορίζουμε τους συνεργάτες μας με τη συναυλία μας: "Χίλια Καλώς Ορίσατε"

synavlia xilia kalws orisate

Μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας επιμελούνται και παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.

Σας προσκαλούμε όλους και όλες σε αυτό το μουσικό μας ταξίδι!!!

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Βράβευση Μ.Σ. Άρτας, 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια

vravefsi odiki asfaleia ioas

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διακρίθηκαν αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ», δημιουργώντας ένα σποτ 45΄΄ με τίτλο: «Φοράμε πάντα κράνος». Μέσα από το συγκεκριμένο σποτ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακινούν τους συνομήλικούς τους να φορούν κράνος όταν χρησιμοποιούν παιχνίδια – οχήματα όπως skate, rollers, scooter και φυσικά ποδήλατο. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το συγκεκριμένο σποτ είναι ότι η χρήση κράνους από τα παιδιά σε οποιοδήποτε όχημα – παιχνίδι θα έχει ως αποτέλεσμα να υιοθετήσουν την συνήθεια αυτή και στην ενήλικη ζωή τους.

Η οδική ασφάλεια είναι κάτι που αφορά όλους και όλες. Μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου σποτ έχουμε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να μεταφέρουν το σημαντικό αυτό μήνυμα στο περιβάλλον της σχολικής μας κοινότητας, στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει και βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαμε στην κατηγορία «Ταινία» αποσπώντας το τρίτο βραβείο με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος».

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και γενικότερα μέσα από τη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», επιδιώκει να αναδείξει το θέμα της οδικής ασφάλειας ως θέμα κοινής ευθύνης, να ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους και να καλλιεργήσει κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Επιπλέον σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα. Τέλος οι εναλλακτικοί τρόποι αστικής μετακίνησης που φαίνεται να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως η χρήση του ποδηλάτου, πρέπει απαραίτητα να υπόκεινται στους κανόνες που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. ώστε η βελτίωση της υγείας των πολιτών αλλά και της βιωσιμότητας των πόλεων να συνοδεύεται πάντα από την ασφάλεια.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τιμή που μας κάνουν να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν τη συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ελπίζουμε ότι το σποτ που έχουμε δημιουργήσει θα βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις καθημερινές μας μετακινήσεις και στην ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορεί κανείς να τα δει εδώ: link

5os odiki asfaleia afisa

Δείτε εδώ το σποτ του Μουσικού Σχολείου Άρτας με θέμα την Οδική Ασφάλεια και τίτλο «Φοράμε πάντα κράνος», με το οποίο το σχολείο μας κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ», στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη». Το διαγωνισμό διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22:

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την κοινωνική τους ευαισθησία και για την επιτυχία τους!

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Γιαννούτσος

embed video powered by Union Development
9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, 30-9-2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο σύλλογος διδασκόντων εκπαιδευτικών και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας σχεδίασαν και υλοποίησαν δραστηριότητες και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ' όρου ζωής. Το κοινό σύνθημα της ημέρας για το έτος 2022 ήταν: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

1. Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο και επιστροφή στην πόλη της Άρτας.
2. Τουρνουά σκακιού με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών
3. Αγώνες πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης μεταξύ ομάδων του σχολείου
4. Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Φιλοθέης με το Γυμνάσιο Φιλοθέης
5. Πεζοπορία στην περιοχή της Φιλοθέης.
6. Εργαστήριο δημιουργίας θεματικής αφίσας όπου αποτυπώθηκαν τα μηνύματα των μαθητών και των μαθητριών για την ημέρα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες, σε μια μέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Συμμετοχή του Μ.Σ. Άρτας στην 20η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Νομού Άρτας, 18-9-2022

aimodotes-lampadidromia

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στην λήξη της 20ης λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών Νομού Άρτας. Η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 11.30 π.μ. με έναρξη και λήξη στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της πόλης της Άρτας.

Συμμετοχή του Μ. Σ. Άρτας σε συνέδριο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, 16/18-9-2022

synedrio skoufas

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει σε επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. και του προέδρου του Μ/Φ συλλόγου «Ο Σκουφάς» κου Νικολάου Μπανταλούκα. Το συνέδριο διοργανώνουν Ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης «O Σκουφάς», σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει ως θέμα: «Από την Καταστροφή στην Αναγέννηση: 100 χρόνια από το 1922». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Υπουργείου Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αρταίων και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει με το μουσικό σύνολο «Μικρά Ασία» και θα παρουσιάσει τμήμα του ομώνυμου μουσικού έργου/δίσκου που εκδόθηκε το 1972 σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα. Η μουσική μας παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου. Η παρουσία σας θα είναι για μας μεγάλη τιμή.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Αναστασία Σταύρου

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 12-9-2022

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους στο Μουσικό Σχολείο Άρτας: ενημερωτικό έγγραφο

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς - μήνυμα για γονείς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, να έχουμε μια δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους μας και καλή συνεργασία.
Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Δευτέρα 12-09-2022 και ώρα 09.00΄ π.μ.
Οι μαθητές να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα για να πάρουν τα βιβλία, τετράδιο και μολύβι για να γράψουν το πρόγραμμα και μάσκα για τα μέσα μεταφοράς .
Θα κινηθούν όλα τα λεωφορεία που κινούνταν την προηγούμενη χρονιά. Οι παρακάτω ώρες αναχώρησης των λεωφορείων θα ισχύουν για όλη τη σχολική χρονιά.

Όλα τα λεωφορεία την Δευτέρα θα ξεκινήσουν:
Άρτα : από Στρατόπεδο στις 7:45΄
Άρτα : 7:45΄
Ανέζα - Καλογερικό: 07:05΄ από το Γυμνάσιο Ανέζας (στη συνέχεια θα πάνε στην Άρτα για να έρθουν με τα παιδιά που έρχονται από Στρατόπεδο)
Κομμένο :από τις 7:15΄- Νεοχώρι-Παχυκάλαμος-Ακροποταμιά-Ανθότοπος - Αγ.Παρασκευή- Κολομόδια- Κεραμάτες -Κωστακιοί
Κομπότι: από τις 7:20΄Σελλάδες -Αμφιθέα-Αγ.Ανάργυροι
Πέτα: από τις 7:35΄ Άγιος Δημήτριος - Βλαχέρνα - Γραμμενίτσα
Φιλιππιάδα : στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας από τις 7:45΄
Χανόπουλο: από τις 7:30΄
Βίγλα: από τις 7:15΄- Πολύδροσο-Ράχη-Καλόβατος-Κιρκιζάτες-Φιλοθέη
Άγιος Σπυρίδωνας : από τις 8:00΄ για το αγιασμό (τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι 07:35΄)

Η αποχώρηση των μαθητών προγραμματίζεται για ώρα 11.00.
Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Ο υποδιευθυντής
Άρης Τσάιμος