istologio4

Αφιέρωμα στην εξέγερση των φοιτητών/τριών στο Πολυτεχνείο, 17 Νοέμβρη 2023

Ωραία παιδιά, με τα μεγάλα μάτια σαν εκκλησίες χωρίς στασίδια.
Ωραία παιδιά, δικά μας, με τη μεγάλη θλίψη των αντρείων,
Αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα,
Έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, – πως μεγαλώνει
το μπόι, το βήμα και η παλάμη του ανθρώπου;

Γιάννης Ρίτσος, Ημερολόγιο μιας βδομάδας


Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Άρτας τιμήσαμε τον αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία, τον αγώνα τους για μια κοινωνία ελεύθερη, δημοκρατική, με δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ζωντάνεψαν τον αγώνα των φοιτητών/τριών με την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων, την απόδοση αποσπασμάτων από «Το χρονικό των τριών ημερών» της Κωστούλας Μητροπούλου και την «Αρχαία Σκουριά» της Μάρως Δούκα και την απαγγελία ποιημάτων των Γιάννη Ρίτσου, Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή και Κωστούλας Μητροπούλου. Η ορχήστρα της Γ΄Γυμνασίου, η χορωδία της Α΄Γυμνασίου και μαθητές/τριες της Γ΄Λυκείου ερμήνευσαν τραγούδια των Γιάννη Μαρκόπουλου - Γιώργου Σκούρτη, Μίκη Θεοδωράκη- Νότη Περγιάλη, Σταύρου Ξαρχάκου - Ιάκωβου Καμπανέλη.
50 χρόνια μετά την εξέγερση, το Πολυτεχνείο είναι βαθιά χαραγμένο στη συλλογική μας μνήμη ως ένα ιστορικό γεγονός με μοναδική πολιτική αξία για την Ελλάδα, αλλά και ως ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφής αυταρχισμό, ως ύμνος στη δημοκρατία, ως ζωντανό κάλεσμα για την ελευθερία των λαών, ως πηγή έμπνευσης για κοινωνικούς αγώνες, ως χρέος απέναντι σε όσους/ες αγωνίστηκαν και ως δρόμος ζωής.
φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο blog του σχολείου: σύνδεσμος

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Άννα Πρέντζα
Ανδρέας Σκιαδάς
Ευγενία Τούρκα
Άννα Χλωρού

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Καλντερίμι, 99 χρόνια στη Σαλονίκη», 3 Απριλίου 2023

kalderimi eksofyllo
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Καλντερίμι, 99 χρόνια στη Σαλονίκη», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της γ' γυμνασίου παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια, επιλογές του συγγραφέα, με διαφορετικές πολιτισμικές και κοινωνικές καταβολές που αντικατοπτρίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης την περίοδο που διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Καλπούζο για την τιμή και την πρόσκληση και ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο βιβλίο.
Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Δημήτρης Καμπόλης
Αναστασία Σταύρου

kalderimi afissa
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από ολόκληρη τη δράση: εδώ

  • img_5415.jpg
  • img_5431.jpg
  • img_5440.jpg
  • img_5445.jpg
  • img_5469.jpg
  • img_5497.jpg
  • img_5503.jpg
  • img_5532.jpg
  • img_5637.jpg
Δράσεις Μ.Σ. Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, 17-18 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση για δωρεά μουσικών οργάνων
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ζοζέφ Μιζάν και στην Άννα Μιζάν, παιδιά του τελευταίου επιζήσαντος του Ολοκαυτώματος Εβραίου της Άρτας, Ισαάκ Μιζάν, που δώρισαν πρόσφατα τα παρακάτω όργανα στο σχολείο μας:
- Drum Set Pearl Roadshow RS525SC Jet Black (1)
- Dimanery Triangle 13cm with Beater (1)
- Glokenspiel Thoman (2)
- Βάση- Γερανό GRANITE B-3W (1)

Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας
Με αφορμή τη δωρεά των οργάνων και τη βράβευση της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023 και στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 13.00 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την κα Άννα Μιζάν, τον Μπένι Μιζάν (Βενιαμίν Μιζάν), την Ανθή Λω Μιζάν και τον Νώε Γιουσουρούμ. Μαζί μας ήταν επίσης, η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Άρτας» κα Βίκυ Καινούργιου.

img 4712
Έγινε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» που βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, και μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους οι μαθήτριες Ανδριανή Χουλιάρα και Μαρία Παπαδοπούλου, ο μαθητής Γιώργος Νασιούλας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Άννα Πρέντζα.
Η κα Βίκυ Καινούργιου μας μετέφερε τη δική της εμπειρία από τη γνωριμία της με τον Ισαάκ Μιζάν, ενώ η κόρη του, Άννα Μιζάν, μίλησε για τη βαθιά σχέση του πατέρα της με την Άρτα.

img 4651
Συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον κο Αχιλλέα Τίγκα, τον κο Αθανάσιο Μουχταρίδη και τον κο Ηλία Ψαλλίδα, με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) "Adio Kerida" (Sephardic), 2) The Music of V (Α. Παπαϊωάννου), 3) Fog El Nakhal (στίχοι Α. Παπαϊωάννου)

img 4610

Το Σάββατο 18-03-2023 και ώρα 11.30 στην αίθουσα «Σκουφάς» στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Αρταίων, με τίτλο «Η Άρτα θυμάται» η πρόεδρος του 15μελούς Μαρία Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, μίλησε για το αποτύπωμα της μνήμης του ολοκαυτώματος στη νέα γενιά.

img 4863

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Δημήτριο Καμπόλη και την κα Αναστασία Σταύρου με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) Tumpalalaika (Yiddish), 2) A la una, yo naci (Sephardic), 3) Una pastora yo ami (Sephardic).

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

  • img_2830.jpg
  • img_2893.jpg
  • img_2905.jpg
  • img_3741.jpg
  • img_3752.jpg
  • img_3768.jpg
  • img_3771.jpg
  • img_3778.jpg
  • img_3822.jpg
  • img_4574.jpg
  • img_4587.jpg
  • img_4588.jpg
  • img_4595.jpg
  • img_4622.jpg
  • img_4639.jpg
  • img_4646.jpg
  • img_4662.jpg
  • img_4674.jpg
  • img_4709.jpg
Ημέρα Γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο Άρτας, Κυριακή 14 Μαΐου 2023

afisa open day

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 σας προσκαλούμε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας. Στις 6 το απόγευμα υποδεχόμαστε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού μας, τους γονείς τους, καθώς και συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Οι επισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας.
Θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Πρόγραμμα:

6 μ.μ.

- Προσέλευση

- Καλωσόρισμα από την διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Ανθούλα Ζιώρη

- Παρουσίαση Μουσικών Συνόλων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Σύνολο με κλασικές κιθάρες
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αννίτα Πολύζου

Σύνολο Ταμπουράδων
Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Βλάχος

Προπαρασκευαστικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Καμπόλης

Χορωδία α΄ Γυμνασίου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Χλωρού

Χορωδία β΄ Γυμνασίου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εύη Συρογιαννούλη

Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής
Υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες: Ιφιγένεια Ανδρέου, Αλέξανδρος Θεοχάρης, Παναγιώτης Θωίδης, Δήμητρα Μιμίκου, Σίλα Τσιάβου

Μπάντα
Υπεύθυνος καθηγητής: Έκτορας Μερκούρης

- Ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας: Πίνακας με αναρτημένο ενημερωτικό υλικό.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Nathalie Poupard

7 μ.μ.

-Παρουσίαση Μουσικών Συνόλων στο προαύλιο του Σχολείου

Σύνολο τζαζ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Μπαλαούρας, Γιώργος Χαρίτος

Σύνολο Έθνικ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Μπαλαούρας, Αβραάμ Παπαϊωάννου, Ηλίας Ψαλλίδας

Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιώργος Αγγέλης, Παναγιώτης Κατσικλής, Ηλίας Λένης, Αχιλλέας Τίγκας

Σύνολο Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής
Υπεύθυνοι καθηγητές: Δημήτρης Μανωλάτος, Χαράλαμπος Σκαμνέλος, Ηλίας Ψαλλίδας

Σύνολο Μικρά Ασία
Υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια: Παναγιώτης Γιαννούτσος, Αναστασία Σταύρου

8 μ.μ.

-Περιήγηση στις αίθουσες διδασκαλίαςμαθημάτων γενικής παιδείας και μουσικών οργάνων του σχολείου

Για πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 2681085364.

Δωρεά μουσικών οργάνων - Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας, Ημέρα Μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας

Ενημέρωση για δωρεά μουσικών οργάνων

h-arta-thimatai-afisa-768x994
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ζοζέφ Μιζάν και στην Άννα Μιζάν, παιδιά του τελευταίου επιζήσαντος του Ολοκαυτώματος Εβραίου της Άρτας, Ισαάκ Μιζάν, που δώρισαν πρόσφατα τα παρακάτω όργανα στο σχολείο μας:
- Drum Set Pearl Roadshow RS525SC Jet Black (1)
- Dimanery Triangle 13cm with Beater (1)
- Glokenspiel Thoman (2)
- Βάση- Γερανό GRANITE B-3W (1)

Δράσεις Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας

h-arta-thimatai-programma-2-768x543
Με αφορμή τη δωρεά των οργάνων και τη βράβευση της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023 και στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 13.00 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την κα Άννα Μιζάν, τον Μπένι Μιζάν (Βενιαμίν Μιζάν), την Ανθή Λω Μιζάν και τον Νώε Γιουσουρούμ. Μαζί μας θα ήταν επίσης, η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Άρτας» κα Βίκυ Καινούργιου.
Πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» που βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, και μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους οι μαθήτριες Ανδριανή Χουλιάρα και Μαρία Παπαδοπούλου, ο μαθητής Γιώργος Νασιούλας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Άννα Πρέντζα.
Η κα Βίκυ Καινούργιου μας μετέφερε τη δική της εμπειρία από τη γνωριμία της με τον Ισαάκ Μιζάν, ενώ η κόρη του, Άννα Μιζάν, μίλησε για τη βαθιά σχέση του πατέρα της με την Άρτα.
Συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον κο Αχιλλέα Τίγκα, τον κο Αθανάσιο Μουχταρίδη και τον κο Ηλία Ψαλλίδα, με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) "Adio Kerida" (Sephardic), 2) The Music of V (Α. Παπαϊωάννου), 3) Fog El Nakhal (στίχοι Α. Παπαϊωάννου)
Το Σάββατο 18-03-2023 και ώρα 11.30 στην αίθουσα «Σκουφάς» στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Αρταίων, με τίτλο «Η Άρτα θυμάται» η πρόεδρος του 15μελούς Μαρία Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Β΄Λυκείου, μίλησε για το αποτύπωμα της μνήμης του ολοκαυτώματος στη νέα γενιά και συμμετείχε η χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Δημήτριο Καμπόλη και την κα Αναστασία Σταύρου με το παρακάτω πρόγραμμα: 1) Tumpalalaika (Yiddish), 2) A la una, yo naci (Sephardic), 3) Una pastora yo ami (Sephardic).
Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Βράβευση Διευθύντριας Μουσικού Σχολ. Άρτας Ανθούλας Ζιώρη από Δήμο Αρταίων-Ημέρα της Γυναίκας

Ευχαριστώ το Δήμο Αρταίων για την τιμή της βράβευσης, την Τετάρτη 08-03-2023 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, που στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, βράβευσε γυναίκες για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

anthoula1

Η βράβευσή μου σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου του Μουσικού Σχολείου Άρτας κατά τη δεκατετράχρονη λειτουργία του και ανήκει σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς τους, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες που οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε για ένα συμπεριληπτικό σχολείο με αρμονικό συνδυασμό γενικής και μουσικής παιδείας και εκπαιδευτικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, σεβασμού, αποδοχής, δημιουργικότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεισφοράς.

anthoula2

Η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι ημέρα τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος αλλά και μέρα δέσμευσης για συνέχιση των διεκδικήσεων που αφορούν στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας.

Η τραγική χρονική συγκυρία του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος μάς θέτει ως εκπαιδευτικούς μπροστά στη μεγάλη ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας και των μαθητριών μας με βασικές ανθρωπιστικές αρχές, με τοποθέτηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής στο υψηλότερο βάθρο, με όραμα και σταθερή διεκδίκηση για ασφαλή σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, ασφαλές δημόσιο σύστημα υγείας, ασφαλή πανεπιστήμια, ασφαλές μέλλον.
Ανθούλα Ζιώρη

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ και ΚΠΑΠ/ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων

kdapmea christmas2022afisa

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Διώνη σε σύμπραξη με τα παιδιά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων. Μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα ντύθηκαν με παιδικά χαμόγελα και επενδύθηκαν μουσικά από τις φωνές της χορωδίας των παιδιών της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου καθώς και των παιδιών των ΚΔΑΠ.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας της β΄ γυμνασίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους μαθητές Σπύρο Μερκούρη και Ίριδα Γεωργούση που έπαιξαν μεταλλόφωνο και βιολί αντίστοιχα. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου με τη συμμετοχή τους έδωσαν έμπρακτα μαθήματα αποδοχής της διαφορετικότητας και το μήνυμα της ελπίδας για άνοιγμα του σχολείου σε μία κοινωνία ισότιμη και συμπεριληπτική προς τα άτομα με αναπηρία.

kdapmea img1

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις υπεύθυνες μουσικούς των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αναστασία Χριστοφορίδου και Κωνσταντίνα Μπατσαρά για τη συνεργασία, τους ηχολήπτες του δήμου για την αρωγή τους σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και όλους τους παριστάμενους που με την παρουσία τους τίμησαν την προσπάθεια των παιδιών.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της χορωδίας της β΄ γυμνασίου,
Συρογιαννούλη Εύη και Ισμαγκίλοβ Βαλερί

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Αρταίων με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας: βίντεο

  • img_2875.jpg
  • img_2878.jpg
  • img_2886.jpg
  • img_2895.jpg
  • img_2900.jpg
  • img_2909.jpg
  • img_2912.jpg
  • img_2917.jpg
  • img_2930.jpg
  • img_2939.jpg
  • img_2964.jpg
  • img_2967.jpg
  • img_2973.jpg
  • img_2977.jpg
  • img_2980.jpg
  • img_3003.jpg
  • img_3006.jpg
Μαγικά Χριστούγεννα στο Βουργαρέλι Άρτας, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

afisa vourgareli-673x1024
Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων φιλοξενούν το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια Χριστουγεννιάτικη μουσική συνάντηση!

Τη Δευτέρα το πρωί, στις 19 του Δεκέμβρη 2022, το Μουσικό μας Σχολείο ταξίδεψε στο Βουργαρέλι Άρτας και συμμετείχε σε μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το σωματείο «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων». Τα μουσικά σύνολα που εμφανίστηκαν ήταν δύο, με το πρώτο να παρουσιάζει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τα Χριστούγεννα, και το δεύτερο μια σειρά τραγουδιών από τη μουσική παράδοση της Ηπείρου και άλλων περιοχών της χώρας μας. Στη γιορτή συμμετείχαν παιδιά και εκπαιδευτικοί από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και τραγούδησαν όλοι και όλες μαζί δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα.


img 2819
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο που φιλοξενείται το «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων» και στην κεντρική πλατεία του όμορφου χωριού των Τζουμέρκων.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και το «Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων» για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά των σχολείων του Δήμου και όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση και αποτέλεσαν τα μέλη μια υπέροχης χριστουγεννιάτικης χορωδίας.

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Nathalie Pourard
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Γιώργος Αγγέλης
Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και το Κύτταρο τέχνης Τζουμέρκων και συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Άρτας: βίντεο

Βράβευση από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», 3ήμερη εκδρομή στην Αθήνα, Δεκέμβριος 2022

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συγκεκριμένα οι τάξεις Β ́ & Γ ́ Γυμνασίου πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2022, στο πλαίσιο της βράβευσής τους από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" για τη συμμετοχή τους στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ".

Την Τετάρτη το απόγευμα, ημέρα άφιξης στην Αθήνα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Τα φώτα της πόλης – Τσάρλι Τσάπλιν". Η παράσταση, πλαισιωμένη με υπέροχους μουσικούς επί σκηνής και συγκλονιστικές ερμηνείες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής και να απολαύσουν ένα πολύ ιδιαίτερο μιούζικαλ.
img 2228


Την Πέμπτη το πρωί το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Ι.Ο.Α.Σ. "Πάνος Μυλωνάς", που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πύργου των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ. Το σχολείο μας πλαισίωσε μουσικά την τελετή καθ' όλη την διάρκειά της, παρουσιάζοντας και το τραγούδι "Ο δικός μας ο δρόμος" των μαθητών της Γ ́ γυμνασίου, με το οποίο είχε αποσπάσει το τρίτο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ινστιτούτου τη σχολική χρονιά 2020-21. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας καταχειροκροτήθηκαν από τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής κ. Χάρης Ρώμας.

Μέτα το πέρας της τελετής ακολούθησε ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, όπου τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν πραγματικό χώρο πολιτισμού και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο ενός θεσμού με ιστορία δύο περίπου αιώνων.

Ένα από τα έπαθλα του Διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΑΝ' ΤΟ ΣΩΣΤΑ» με τη χρήση των προσομοιωτών Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που έλαβε μέρος στην «Πλατεία Νερού», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία των προσομοιωτών Οδικής Ασφάλειας (Roll-over car, impact simulator, alco goggles κ.α.).


img 2624

Το βράδυ της Πέμπτης τα παιδιά μας παρακολούθησαν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ.

img 2647

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές και μαθήτριές μας περιηγήθηκαν στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ήρθαν σε επαφή με το μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.


img 2696
Ευχαριστούμε τα στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και ιδιαίτερα τον κ. Βαγγέλη Μακρή και την πρόεδρο κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για τη φιλοξενία και τη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού που μας έκανε όλους να επιστρέψουμε γεμάτοι όμορφες εικόνες, συναισθήματα και πολλές ιδέες για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Ανθούλα Ζιώρη
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Nathalie Poupard
Αναστασία Σταύρου
Κωνσταντίνα Τόλη

  • img_2250.jpg
  • img_2275.jpg
  • img_2294.jpg
  • img_2298.jpg
  • img_2323.jpg
  • img_2330.jpg
  • img_2335.jpg
  • img_2338.jpg
  • img_2389.jpg
  • img_2405.jpg
  • img_2451.jpg
  • img_2474.jpg
  • img_2494.jpg
  • img_2511.jpg
  • img_2514.jpg
  • img_2515.jpg
  • img_2527.jpg
  • img_2584.jpg
  • img_2601.jpg
  • img_2627.jpg
Erasmus+ Συνάντηση 5 σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Erasmus+ «Découvrir et partager nos patrimoines culturels» / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά»/ Συνάντηση πέντε σχολείων της Ευρώπης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

erasmus22 mousikoartas

Από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου 2022 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργαζόμαστε τα σχολικά έτη 2020-21 διαδικτυακά, 2021-22 με συναντήσεις στη Γερμανία και στη Γαλλία και 2022-2023 με συναντήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels» / «Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Οι στόχοι του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την εκτιμήσουν, να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και γενεών και στην αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.
Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι :
• Μουσικό Σχολείο Άρτας/Ελλάδα
• Lycée polyvalent Remi Belleau Nogent Le Rotrou,Γαλλία
• Istituto di istruzione superiore"Enrico Fermi" Montesarchio, Ιταλία
• «Liceul Teoretic Ionita Asan»,Caracal Ρουμανία
• «Berufsbildende Schulen Oschersleben des Landkreises Börde – Europaschule» Oschersleben, Γερμανία
Υποδεχόμαστε με χαρά και φιλοξενούμε για μια εβδομάδα 23 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς από τα παραπάνω σχολεία.
Η θεματική ενότητα της συνάντησης είναι «Μουσική, όργανα και παραδοσιακά φεστιβάλ».
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα «Διώνη» καλωσορίζουμε τους συνεργάτες μας με τη συναυλία μας: "Χίλια Καλώς Ορίσατε"

synavlia xilia kalws orisate

Μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας επιμελούνται και παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.

Σας προσκαλούμε όλους και όλες σε αυτό το μουσικό μας ταξίδι!!!

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

  • img_0310.jpg
  • img_0314.jpg
  • img_0340.jpg
  • img_0351.jpg
  • img_0395.jpg
  • img_0396.jpg
  • img_0397.jpg
  • img_0398.jpg
  • img_0409.jpg
  • img_0419.jpg
  • img_0436.jpg
  • img_0437.jpg
  • img_0438.jpg
  • img_0442.jpg
  • img_0464.jpg
Συμμετοχή του Μ.Σ. Άρτας στην 20η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Νομού Άρτας, 18-9-20

aimodotes-lampadidromia

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στην λήξη της 20ης λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών Νομού Άρτας. Η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 11.30 π.μ. με έναρξη και λήξη στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της πόλης της Άρτας.

Συμμετοχή του Μ. Σ. Άρτας σε συνέδριο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, 16/18-9-2022

synedrio skoufas

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει σε επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. και του προέδρου του Μ/Φ συλλόγου «Ο Σκουφάς» κου Νικολάου Μπανταλούκα. Το συνέδριο διοργανώνουν Ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης «O Σκουφάς», σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει ως θέμα: «Από την Καταστροφή στην Αναγέννηση: 100 χρόνια από το 1922». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Υπουργείου Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αρταίων και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει με το μουσικό σύνολο «Μικρά Ασία» και θα παρουσιάσει τμήμα του ομώνυμου μουσικού έργου/δίσκου που εκδόθηκε το 1972 σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα. Η μουσική μας παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου. Η παρουσία σας θα είναι για μας μεγάλη τιμή.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Αναστασία Σταύρου

«Ανατολή Μεγαλοστράτα» (αφιέρωμα), Παρασκευή 17-6-2022, Ιωάννινα

afisa giannena mikra asia

Το βράδυ της Παρασκευής 17-6-22 στις 21:30, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στη συναυλία με τίτλο «Ανατολή Μεγαλοστράτα (αφιέρωμα)» που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» και φιλοξενείται το Μουσικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου στα Ιωάννινα. Το σχολείο μας παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύνολο «Μικρά Ασία» ερμηνεύοντας μέρος του μουσικού έργου «Μικρά Ασία» των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα, που εκδόθηκε σε δίσκο το 1972 με τις φωνές των Γιώργου Νταλάρα και Χαρούλας Αλεξίου.
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και τον Δήμο Αρταίων για την προσφορά της μετακίνησης του συνόλου.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Δημήτρης Καμπόλης

Arta’s street music festival 2022, 9 κ' 10-6-2022

artas street music festival 2

Μαθητές και μαθήτριες από τη β' τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας επιμελούνται και παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο από δημοφιλή τραγούδια των ποικίλων παραδόσεων του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Πρόκειται για τη σύντομη παρουσίαση ενός συνόλου χορωδίας αλλά και οργανοχρησίας που άρχισε να διαμορφώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «παραδοσιακή χορωδία». Βασικός σκοπός αποτέλεσε η κατανόηση ζητημάτων μουσικής τροπικότητας στην παραδοσιακή μουσική όπως επίσης και η πρακτική εφαρμογή τους με τη χρήση των θεωρητικών σχημάτων των λαϊκών δρόμων/μακάμ αλλά και της βυζαντινής μουσικής. Έτσι λοιπόν αντιληφθήκαμε την πολυτροπικότητα αλλά και την πολυρρυθμία των σκοπών/ τραγουδιών που σας παρουσιάζουμε και τα οποία εκτείνονται από τη Θράκη στη Μικρά Ασία μέχρι και την ευρεία περιοχή του Αιγαίου πελάγους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι διάφορες παραλλαγές των σκοπών αυτών μπορούν να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του παραπάνω μουσικό-γεωγραφικού χάρτη. Ελπίζουμε να απολαύσετε το σύντομο αυτό μουσικό μας ταξίδι με την υπόσχεση να ενώσουμε τον γεωγραφικό αυτό άξονα με περισσότερα ακόμη σημεία του χάρτη της Μεσογείου στο άμεσο μέλλον.

Συμμετέχει το Σύνολο Ανατολικής Μουσικής του σχολείου.

Παρασκευή 10-6-2022 / Πλατεία Μόραλη (Δημοτική Πινακοθήκη) / Ώρα: 21:00

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Αχιλλέας Τίγκας
Δημήτρης Καμπόλης

artas street music festival 1

 

Συναυλία - Παρουσίαση CD, Επιτάφιος του Μίκη Θεοδωράκη, Τρίτη 7-6-2022, Παρηγορήτισσα

epitafios mousikosxoleio 2022

«Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω...»

Η φωτογραφία μιας μάνας που έχει στα γόνατα της το σκοτωμένο παιδί της, στάθηκε η αφορμή να εμπνευσθεί ο Γιάννης Ρίτσος τον «Επιτάφιο». Η φωτογραφία αποτελούσε ένα φοβερό ντοκουμέντο από τα γεγονότα της 9ης Μαΐου 1936, της μεγάλης απεργίας των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη, που δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό τύπο. Είκοσι δύο χρόνια μετά, σε μια εποχή νέων λαϊκών αγώνων και οραμάτων, ο Μίκης Θεοδωράκης, στο Παρίσι όπου βρίσκεται, λαμβάνει ένα αντίτυπο του «Επιτάφιου» από το Γιάννη Ρίτσο, εμπνέεται με τη σειρά του και το 1958 επιλέγει τμηματικά στίχους του ποιητικού έργου, τους οποίους μελοποιεί.
Ο «Επιτάφιος» αποτελεί ένα έργο ξεχωριστό, που εμπεριέχει διαχρονικά το έπος του ελληνικού λαού. Ένα έργο που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία από τη λαϊκή παράδοση, λόγιες μορφές μουσικής και ποιητικού λόγου. Ένα έργο που ήταν η αρχή, το πρώτο βήμα για να γίνει η ποίηση, κτήμα του ελληνικού λαού. Να γίνει η Ομορφιά της Ποίησης, Ομορφιά της ζωής μας.
Τον Μάιο του 2017 το Σχολείο μας πραγματοποίησε συναυλία με το μουσικό έργο «Επιτάφιος» με ορχήστρα μαθητών/μαθητριών και ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και δύο χρόνια αργότερα εκδόθηκε σε cd (διαθέσιμο για κατέβασμα από την ιστοσελίδα μας), ενώ ο συνθέτης του έργου, Μίκης Θεοδωράκης, μας τίμησε με σχετική επιστολή του.
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, ώρα 21:00 στην Παρηγορήτισσα Άρτας, παρουσιάζουμε το δημοφιλές μουσικό έργο, με νέα ορχήστρα μαθητών/μαθητριών και ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα, που μας τιμά δεύτερη φορά με τη συνεργασία του και παράλληλα παρουσιάζουμε το cd που αποτελεί την πρώτη έκδοση ψηφιακού δίσκου του σχολείου μας.
Μολονότι έχουν γίνει πολλαπλές ερμηνείες και ηχογραφήσεις του έργου, που δείχνουν τη ζωντάνια του Επιτάφιου, τη δυναμική και την αντοχή του στο χρόνο, η ηχογράφηση με την ορχήστρα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου τον Μάιο του 2017 και η νέα συναυλία μας την Τρίτη 07 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, δίνουν νέα πνοή και λάμψη στο αθάνατο έργο και προκαλούν θετικά συναισθήματα και αισιόδοξες σκέψεις, για την αδιάκοπη πορεία του σπουδαίου μουσικοποιητικού μνημείου της νεοελληνικής τέχνης και την αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που με λεπτομερή δουλειά και μεθοδική προετοιμασία προσέγγισαν το έργο, τον Ανδρέα Καρακότα που συνεργάζεται μαζί μας και τον Θανάση Τρικούπη, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Μουσική Παιδεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα προλογίσει τη συναυλία.
Σας περιμένουμε την Τρίτη 07 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας Άρτας στη συναυλία του έργου «Επιτάφιος» και στην παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου.

Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, Παρασκευή 27-5-2022, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως (Άγ.Δημήτριος)

synavlia mpithikotsis

Το μουσικό σύνολο «Λαϊκό – Ρεμπέτικο», θα πραγματοποιήσει συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή και συνθέτη Γρ. Μπιθικώτση. 27 μαθητές θα παρουσιάσουν 9 τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο και συνεχίζουν να «μιλάνε» στις ψυχές των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο, δεκαετίες αργότερα αφότου γράφτηκαν.

Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σύνολο «Ανατολικών Εγχόρδων» με 3 τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 27 Μαΐου ώρα 21.00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριος)

Υπεύθ. καθηγητές «Λαϊκού – Ρεμπέτικου» : Γεωργονίκου Αγγελική, Τσιρώνης Αυγέρης, Σκαμνέλος Μπάμπης

Υπεύθ. καθηγητές «Ανατολικών Εγχόρδων» :Τσαουσίδου Ευαγγελία, Τσιρώνης Αυγέρης

«Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συναντά τον Haig Yazdjian», Σάββατο 21-5-2022, Παρηγορήτισσα

haig moysiko

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας & ο Haig Yazdjian σας προσκαλούν το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 21.00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Παρηγορήτισσας Άρτας, σε ένα ταξίδι «χωρίς διαβατήρια» που φτάνει απ' την Ανατολή ως τη Δύση και απ' το βορρά μέχρι το νότο, γεμάτο σκέψεις, συναισθήματα και νοσταλγία.

Ο Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν) γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας από Αρμένιους γονείς και ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι, έχοντας τον δικό του προσωπικό ήχο γεμάτο εκφραστικότητα, αμεσότητα και δεξιοτεχνία. Οι συνθέσεις του ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπλέκει τον σύγχρονο ήχο με τα ετερόκλητα στοιχεία των μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας τα δικά του ηχοχρώματα, επηρεασμένα από την αραβική και αρμενική κουλτούρα.

Μετράει συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς και τραγουδιστές καθώς επίσης και με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

Το μουσικό αυτό ταξίδι το ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι μαθήτριές του Μουσικού Σχολείου Άρτας με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους: Φωτεινή Αρβανιτίδου, Παναγιώτη Γιαννούτσο, Τζωρτζίνα Δημοπούλου, Δημήτρη Καμπόλη, Σπήλιο Κούνα, Αναστασία Σταύρου και Αχιλλέα Τίγκα.

Μαζί μας θα έχουμε τους σπουδαίους μουσικούς και συνεργάτες του Haig: Τάσο Πούλιο στο κανονάκι και Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα.

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Παρηγορήτισσας, για να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή την μουσική περιπλάνηση και να γνωρίσουμε τον κόσμο του Haig Yazdjian.

Κατερίνα Ζήση

Μαθήτρια της Γ' Λυκείου

Συναυλία 20 Μαΐου 2022, « Τα πολλά πρόσωπα της μπάντας πνευστών»

 

synavlia banda 20 5 2022

Την Παρασκευή 20 Μαΐου η νεοσύστατη μπάντα του σχολείου μας θα δώσει την πρώτη της συναυλία στην πλατεία Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται κοντά στο Κάστρο. Από τα εμβατήρια και την κλασική μέχρι την κινηματογραφική, την παραδοσιακή και την ροκ μουσική, οι μαθητές που συμμετείχαν στο σύνολο κατά τη φετινή χρονιά άρχισαν να ανακαλύπτουν τα «πολλά πρόσωπα» που μπορεί να έχει μια μπάντα πνευστών. Παρουσιάζουν, λοιπόν, τη συναυλία που κλείνει το μάθημά τους για φέτος και θα χαρούν να σας έχουν συνοδοιπόρους στο ξεκίνημα του ταξιδιού της Μπάντας του Μουσικού Σχολείου Αρτας, που ευελπιστούμε να είναι μακρύ και συναρπαστικό! Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.00 μμ.
Ο υπεύθυνος του συνόλου Έκτορας Μερκούρης

Συναυλία 19 Μαΐου 2022, « Με των άστρων τη μουσική ...... μου τραγουδάς...»

Συναυλία μουσικών συνόλων του σχολείου μας σε συνεργασία με τη «ΦΛΟΓΑ»,
Ώρα 20.30, Πλατεία Σκουφά (Παρηγορήτρια)

afisa 19 5 2022 metwnastrwntimousiki

....19 Μαίου...ημέρα γενεθλίων της... για εμάς που γνωρίσαμε τη Γωγώ είναι ημέρα γιορτής. Γιορτάζουμε τη ζωή, τη ζωή που δεν γυρνάει πίσω. Κάνουμε τη κάθε στιγμή να είναι γιορτή. Με πόνους ή χωρίς. Με δυσκολίες ή χωρίς. Εξάλλου, η ΣΤΙΓΜΗ είναι το μόνο που μπορούμε να ορίσουμε σε αυτή τη ζωή. «KEEP SINGING EVEN WHEN THE MUSIC HAS STOPPED» όπως ήταν και το αγαπημένο της moto. «Συνέχισε να τραγουδάς ακόμη και όταν η μουσική έχει σταματήσει». Μεγάλη η παρακαταθήκη που μας άφησε...
... 19 Μαΐου. Για εμάς αφιερωμένη μόνο σε όμορφες στιγμές....

Συναυλία Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, Τάξη-Σύνολα Ευρωπαϊκών Κρουστών -- Beatles

poster beatles percussionensemble

Παρουσίαση τάξης και συνόλων ευρωπαϊκών κρουστών // "All you need is love", τραγούδια των Beatles με το μουσικό σύνολο Beatles-tribute-band.Συμμετέχει η χορωδία της Γ' γυμνασίου.

Ώρα 20.00, Πλατεία Σκουφά (Παρηγορήτρια)

 

Ρεσιτάλ Πιάνου, Βαλέρι Ισμαγκίλοβ, σε έργα Chopin και Rachmaninoff, 18-4-2022

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, στο πλαίσιο της «Βυζαντινής Εβδομάδας», που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με έργα των Frédéric Chopin και Sergei Rachmaninoff από τον σολίστ στο πιάνο Βαλέρι Ισμαγκίλοβ.
Η μουσική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς».
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και θα γίνει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

afisa valerios 96ppi 001

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από το Chopin Scherzo No.2, op. 31 στο Youtube

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βαλέρι Ισμαγκίλοβ/Valeriy Ismagilov αποφοίτησε από τη Σχολή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας αποκτώντας το Δίπλωμα σολίστ, παιδαγωγού και συνοδού πιανίστα για σύνολα μουσικής δωματίου και λυρικού τραγουδιού. Είναι Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ως θέμα της διδακτορικής διατριβής του «Μουσικοί από τη Ρωσική Επικράτεια στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου». Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Καλλιτέχνες της Ρωσικής Εμιγκράτσιας στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Άγνωστες πτυχές της Ελληνικής μουσικής ιστορίας» (Εκδόσεις Πελασγός, 2016). Έχει ολοκληρώσει μεταδιδακτορική εργασία πάνω στις Σημειώσεις για την παιδαγωγία του πιάνου του καθηγητή Δ. Μαρή (1905, Ρωσία-1964, Αθήνα) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Από το 2021 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, όπου διδάσκει και παράλληλα εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα με έμφαση στα έργα για πιάνο Ελλήνων συνθετών. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις ως σολίστ, ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και ως συνοδός λυρικών τραγουδιστών. Πρωτοπαρουσίασε αρκετά έργα για πιάνο της πιανίστριας και συνθέτριας Ρ. Κυριακού τα οποία ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Παράλληλα με το συναυλιακό και διδακτικό του έργο ασχολείται επίσης με τη σύνθεση. Το 1994 στο Φεστιβάλ Μουσικής για Παιδιά στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε το Concertino του για πιάνο και ορχήστρα. Το έργο ηχογραφήθηκε και εκδόθηκε η παρτιτούρα. Στη διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνεται συνεργασία με ωδεία και Μουσικά Σχολεία, ενώ οι μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς.
Από το 2021 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

  • 277321581_797919971165885_4767781017638280111_n.jpg
  • img_3837.jpg
  • img_3852.jpg
  • img_3855.jpg
  • img_3863.jpg
  • img_3866-768x576.jpg
Το Μουσικό Σχολείο τιμά τη μέρα μνήμης της Εβραϊκής κοινότητας Άρτας, 26-3-2022

24 Μαρτίου 1944: Η σύλληψη των 352 Εβραίων της Άρτας και η τραγική πορεία τους από τη γενέτειρά τους στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.
26 Μαρτίου 2022: Η Άρτα τιμά και κρατά άσβεστη τη μνήμη.

Μαθητές και μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, παρουσίασαν το τραγούδι, «LECHÓL ÍSHYÉSHSHÉM» (Everymanhasaname), σε ποίηση της ισραηλινής ποιήτριας Zelda Mishkovsky, το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:00 το βράδυ, στον πεζόδρομο της «Σκουφά».
Κοντά στο τέλος πορείας, που έγινε στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος ως αναπαράσταση της πορείας που ακολούθησαν οι Αρτινοί Εβραίοι τη νύχτα της 24ης Μαρτίου του 1944 από την εβραϊκή συνοικία προς την πλατεία Κιλκίς όπου τους συγκέντρωσαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής για να τους οδηγήσουν στα στρατόπεδα θανάτου, μουσικό σύνολο του σχολείου μας συμμετείχε με το εμβληματικό ποίημα που τραγουδιέται σε δράσεις μνήμης του ολοκαυτώματος σε όλο τον κόσμο.

Στην ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κος Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας, μας χάρισε το βιβλίο «Νέοι στη Δίνη της Κατοχικής Ελλάδας – Ο Διωγμός και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων 1943-1944» για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και μας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία.

Ευχαριστούμε τον κύριο Θεοχάρη Βαδιβούλη για την πρόσκληση και τη συνεργασία και τον Δήμο Αρταίων για την ηχητική κάλυψη.
Ευχαριστούμε την κυρία Αναστασία Σταύρου, καθηγήτρια πιάνου του σχολείου μας, για την προετοιμασία και τη διεύθυνση του τραγουδιού.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν, για την απόδοση και το ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης που δημιούργησαν στο κοινό.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας επιδιώκει τη γνώση της τοπικής ιστορίας, συμμετέχει στο διάλογο που άνοιξαν οι δράσεις μνήμης ολοκαυτώματος, για τα ίχνη του τραύματος και τους μηχανισμούς λήθης στη δίνη της μεταπολεμικής μετάβασης, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα αποδοχής του Άλλου και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, δημιουργεί πολιτισμό, υποστηρίζει την προτροπή του Ιάκωβου Καμπανέλλη προς τους νέους, στη συνέντευξή του στη διεθνή οργάνωση «Σκυτάλη της μνήμης»: «...η μουσική μάς πάει σε ωραίες σκέψεις, σε ωραία συναισθήματα, ο πολιτισμός πρέπει να είναι η ζωή του ανθρώπου στη γη ...».

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Open Day, Κυριακή 20-3-2022

Με συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού υποδεχτήκαμε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, οικογένειες, γονείς, παιδιά, από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή που θέλησαν να γνωρίσουν το σχολείο από κοντά, να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς, να ψυχαγωγηθούν με τις μουσικές παρουσιάσεις των συνόλων.

open day afissa 

Ηχοχρώματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της λαϊκής παράδοσης, κλασικές, τζαζ και ροκ μουσικές, γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας όμορφο κλίμα γόνιμης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.
Η παρουσία του κόσμου, το ενδιαφέρον, η ωραία διάθεση ανέδειξαν την ανάγκη για συμμετοχή, επικοινωνία και ποιοτικές καλλιτεχνικές δράσεις.

img 6430

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στις μαθήτριές μας και στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις και στα μουσικά σύνολα.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που ήρθατε στο σχολείο μας, για το ενδιαφέρον σας, τη δημιουργική σας διάθεση και τα θετικά σας σχόλια!!!
Μέσα στο Μάιο θα γίνουν συναυλίες των μουσικών συνόλων σε χώρους και ημερομηνίες που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

 

Εκδήλωση για τους τρείς Ιεράρχες, 28-1-2022

Την αγάπη για τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία, την κοινωνική δράση και το φιλανθρωπικό έργο των τριών ιεραρχών, τίμησε το σχολείο μας με αφορμή την σχολική εορτή στις 28 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β' Λυκείου ανέβασαν ένα ενδιαφέρον μονόπρακτο για να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο τους προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου «Εν κατακλείδι» και «ο Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Την επιμέλεια για την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Έξαρχος.

Αναλυτικά σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ιστολόγιο του σχολείου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή – Πέμπτη 23-12-21

Παιδικά χαμόγελα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορός, θέατρο, κάλαντα...

Και όλα αυτά κάτω από έναν υπέροχο ήλιο!

chris giort 1

Κάπως έτσι ήταν το πρωινό της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Αφού πρώτα φιλοξενήσαμε το «Χαμόγελο του παιδιού» και φορτώσαμε τα δώρα μας, άρχισε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας. Με πολλές και διαφορετικές ορχήστρες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με θεατρικά δρώμενα που γράψανε και παίξανε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με πολύ χορό και τραγούδι και κάλαντα από όλες τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις της χώρας μας, τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχονται σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά γεμάτη αγάπη!

  • chris_giort_1.jpg
  • img_2851.jpg
  • img_2865.jpg
  • img_2880.jpg
  • img_2885.jpg
  • img_2890.jpg
  • img_2909.jpg
  • img_2924.jpg
  • img_2930.jpg
  • img_2938.jpg
  • img_2950.jpg
  • img_5014.jpg
  • img_5048.jpg
  • img_5094.jpg
  • img_5105.jpg
  • img_5112.jpg
  • img_5119.jpg
  • img_5121.jpg
  • img_5126.jpg
  • img_5127.jpg
Jazz μελωδίες από τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Με υπέροχες Jazz μελωδίες γέμισε χθες το κέντρο της πόλης μας από τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

jazz-christmas



Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Αρταίων, το Σάββατο 18 του Δεκέμβρη, το Μουσικό μας Σχολείο παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα γνωστών κομματιών της Jazz, με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από εκπαιδευτικούς του σχολείου και εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία, χαμόγελο και πολλή μουσική!

  • img_2621.jpg
  • img_2637.jpg
  • img_2663.jpg
  • img_2701.jpg
  • img_2702.jpg
  • img_2711.jpg
  • img_2717.jpg
Αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

img 4684

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου, το Μουσικό Σχολείο Άρτας τίμησε με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την Νίκη του Λαού μας ενάντια στα φασιστικά στρατεύματα του Άξονα! Μια νίκη που έδωσε ελπίδα σε όλο τον τότε κόσμο. Ο Λαός μας, μια γροθιά, χωρίς τους διαχωρισμούς του παρελθόντος, αλλά και του σήμερα, δίδαξε την Λεβεντιά και την Αυτοθυσία σε όλους τους σκλαβωμένους Λαούς!

Στην γιορτή συμμετείχαν καταρχάς μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι εκτέλεσαν ρεμπέτικα τραγούδια της Κατοχής, τα οποία σατίριζαν τον κατακτητή και αναδείκνυαν πτυχές της κοινωνίας του 40.

Επιπλέον οι μαθητές της Β' Γυμνασίου ανέβασαν θεατρική παράσταση, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Δ. Ψαθά «Οι πιτσιρίκοι». Ευχόμαστε να μην έρθουν ξανά τέτοιες μέρες δυστυχίας και να θυμόμαστε πάντοτε πως ο Ελληνικός Λαός είναι ο μοναδικός πού για να προχωράει μπροστά, οφείλει να κοιτά και πίσω...

Χρόνια Πολλά!

img 4778


Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Γιώργος Έξαρχος – Χαράλαμπος Σκαμνέλος

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας – 24-9-21

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας σχεδίασαν και υλοποίησαν δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.Το κοινό σύνθημα της ημέρας για το έτος 2021 ήταν «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

1. Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη της Άρτας
2. Τουρνουά σκακιού με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών
3. Αγώνες πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης μεταξύ ομάδων του σχολείου με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων
4. Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στο στάδιο της Φιλοθέης
5. Πεζοπορία στην περιοχή της Φιλοθέης
6. Αγώνες μπάντμιντον
7. Δημιουργία αφισών, όπου αποτυπώθηκαν τα μηνύματα των μαθητών για την ημέρα


Χωρίς το άγχος της νίκης ή της πρωτιάς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστήθηκαν την ημέρα και συμμετείχαν ενεργά.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Τροχαίας Άρτας, για τη βοήθειά της στην ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας. Επίσης, το Σκακιστικό Σύλλογο Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας που μας διέθεσαν τις σκακιέρες, και τον προπονητή σκακιού Μάνο Ναθαναήλ από το Σκακιστικό Σύλλογο Κέρκυρας για τη συμβολή του στη διαδικτυακή κλήρωση των αγώνων.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου Άρτας για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • afiervmapap_2018_1
  • afiervmapap_2018_2
  • afiervmapap_2018_3
  • afiervmapap_2018_4
  • afiervmapap_2018_5
  • afiervmapap_2018_6
  • afiervmapap_2018_7
  • afiervmapap_2018_8
  • afiervmapap_2018_9
  • afiervmapap_2018_10
  • afiervmapap_2018_11
  • afiervmapap_2018_12

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμφάνιση # 
Τίτλος Επισκέψεις
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 322
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο σύλλογο «Αγκαλιά» - 20 Δεκεμβρίου 2018 362
Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη δράση της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για τη ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή». 15 Δεκεμβρίου 2018 312
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην Κόκκινη Εκκλησιά - 16 Ιουνίου 2018 337
Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην εκδήλωση του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «Αστρολάβος» - 31-3-2018 337
Μουσικό Σχολείο Άρτας: Τιμή και μνήμη στην Εβραϊκή κοινότητα της Άρτας - 24 Μαρτίου 2018 386
Επίσκεψη μελών του συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος» στο Μουσικό Σχολείο Άρτας - 20 Μαρτίου 2018 344
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις - Δεκέμβριος 2017 347
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 1826
Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων 327
Φωτι?ς το? ?ϊ-Γιάννη 24-06-17 336
Συμμετοχή στη δράση " Βυζαντινή Άρτα 2017" 522
27 Ιανουαρίου 2017 Ημέρα Μνήμης Ελλήνων του Ολοκαυτώματος 414
Χριστουγεννιάτικες Δράσεις - Δεκέμβριος 2016 533
1ο Santa Bike Artas - Κυριακή 18-12-2016 451
Xριστουγεννιάτικες δράσεις, Δεκέμβριος 2016 370
1ο Santa Bike Arta 502
Αγιασμός Σχ. Έτους 2016-2017 427
Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» (10 Ιουνίου 2016) 395
Θείο Πάθος και παράδοση (20 Απριλίου 2016) 413
Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία (17 Απριλίου 2016) 396
Αφιέρωμα στο μεγάλο έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο 520
Επίσκεψη του οικοτροφείου Αίολος στο Μουσικό Σχολείο Άρτας 365
Αγιασμός για το σχολικό έτος 2014-15 609
Η εκπομπή '60 ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ' στο σχολείο μας 781
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 439
Εκδήλωση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης 475
Μουσικό ταξίδι σε ποτάμι μαγικό 450
Αφιέρωμα στον Καβάφη 583
ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 605
Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: «Φως, εσύ, εγώ και το τραγούδι» 695
Συνάντηση Μουσικού Σχολείου Άρτας και Μουσικού Σχολείου Ιλίου στο Γεφύρι της Άρτας 782
ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 701
11 Μαρτίου 2011 622
ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2010 684