istologio4

1η Συνάντηση καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

«Ceci n’est pas une école, c'est mon école !

Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!».

 

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας  η πρώτη συνάντηση των 10 υπεύθυνων εκπαιδευτικών των ευρωπαϊκών σχολείων, που θα συνεργαστούν τα σχολικά έτη 2017- 2018 και 2018 – 2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο  «Ceci nest pas une école, c'est mon école ! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία :                             

1.Instituto de Education Secundaria LA FLOTA, Murcia Ισπανία

2.Instituto di Istruzione Superiore "ENRICO FERMI", Montesarchio Ιταλία

3.Agrupamento de Escolas de Nisa, Nisa Πορτογαλία

4.Athénée royal de Ganshoren, Ganshoren Βέλγιο

5.Μουσικό Σχολείο Άρτας, Άρτα Ελλάδα που έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Σχολείο και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Σχολείο και Νέες τεχνολογίες», με συντονίστρια χώρα την Ισπανία, «Σχολείο και θέατρο», με συντονίστρια χώρα την Ιταλία, «Σχολείο και φωτογραφία», με συντονίστρια χώρα την Πορτογαλία και «Σχολείο και Εικαστικά» με συντονίστρια χώρα το Βέλγιο. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των πέντε χωρών.


Στην πρώτη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί αποσαφήνισαν τις διάφορες παραμέτρους του προγράμματος, προγραμμάτισαν τις επιμέρους εργασίες του και επέλεξαν τα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και θα προωθήσουν τη διάδοση του προγράμματος. Επίσης, οργάνωσαν την πρώτη μεγάλη συνάντηση μαθητών και καθηγητών που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 27 Ιανουαρίου στην πόλη Murcia της Ισπανίας. Τέλος, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα λειτουργίας του και αντάλλαξαν προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης με τους Έλληνες συναδέλφους τους.


Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Άρτα, οι εκπαιδευτικοί θαύμασαν τα ιστορικά μνημεία της πόλης και τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.


Επίσης, απόλαυσαν την Κλασική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου να ερμηνεύει έργα της κλασικής μουσικής και μουσικά θέματα κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.                                                                       

      Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Poupard Nathalie, ΠΕΟ5, υποδιευθύντρια

Πρέντζα Άννα, ΠΕ02