ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία «Γέφυρες χτίζουμε»  Η μουσική ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό

 

           Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο πλαίσιο του προγράμματος: »Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων της σχολικής βίας και εκφοβισμού», σχεδίασε και υλοποίησε κατά το διδακτικό έτος 2014 ? 2015, πρόγραμμα με τίτλο:  »Η μουσική ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία 12 Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και συγκεκριμένα τα σχολεία που συμμετείχαν είναι το 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 7ο, 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, και τα Δημοτικά Σχολεία Κωστακιών, Χαλκιάδων, Πολυδρόσου, Νεοχωρίου και Αγίου Δημητρίου Πέτα. Τα παραπάνω σχολεία συμμετείχαν με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και συγκεκριμένα με 295 μαθητές στο σύνολό τους. Από το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε η Γ΄ Γυμνασίου και η Α΄ και Β΄ Λυκείου.

           Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι ότι η επαφή των παιδιών με κάθε μορφή τέχνης και συγκεκριμένα με τη μουσική μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμφάνιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού.

           Η υλοποίηση του προγράμματος περιλάμβανε την επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του κάθε Δημοτικού Σχολείου στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα στη διάρκεια των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2015. Στις επισκέψεις αυτές οι μαθητές ακολούθησαν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχε ως στόχο να προβληματιστούν  πάνω στο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς και στο πώς η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε αντίστοιχα φαινόμενα. Για το σκοπό αυτό οι προσκεκλημένοι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα του σχολείου και συγκεκριμένα στο μάθημα των Μουσικών Συνόλων, όπου δημιούργησαν το φωνητικό σύνολο ? χορωδία που πλαισιωμένο από ένα μεγάλο ορχηστρικό σχήμα του Μουσικού Σχολείου πραγματοποίησε μια παράσταση ? παρουσίαση του προγράμματος και των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν  μέσα από αυτό. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, το Σάββατο 16 του Μάη του 2015, στις 8:30 μμ.

             

 

 

     
     
     

 

 
 

 

 

 

Ακολουθούν βίντεο από τη συναυλία