istologio4

Συμμετοχή σε διαγωνισμό - Λαϊκό συνολο, 7-9 Μαρτίου 2024

agwnestexnis mantoulidi

Το σύνολο λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής συμμετείχε στους Αγώνες Τέχνες που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη αποσπώντας έπαινο για τη προσπάθειά τους. Μπορεί να μην κατάφεραν να αποσπάσουν ένα βραβείο αλλά ο στόχος τους εξ αρχής δεν ήταν αυτός. Στόχος ήταν να αποκτήσουν την εμπειρία του αγώνα και όχι του ανταγωνισμού. Λέμε ότι τα κατάφεραν, γιατί πραγματικά κοπιάσαν πολύ ώστε να οργανωθούν για τη συμμετοχή τους.

Υπεύθυνοι Καθηγητές:
Χαράλαμπος Σκαμνέλος, Μάριος Σκαμνέλος, Ηλίας Ψαλίδας

Την προσπάθεια των δράσεων στη Θεσσαλονίκη στήριξαν ο Δήμος Αρταίων και ο αντιδήμαρχος Kώστας Χαρακλιάς, το Φαρμακείο Κηρομίτη Σπυριδούλα, το Fotis Home Market και η Kallisglass.

Βράβευση 6ου Μαθ. Διαγωνισμού Ψηφ. Δημιουργίας: Οδική Ασφάλεια-Κοινή Ευθύνη, Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2023

153

Με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή μαθητών από σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εκδήλωση Βράβευσης του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα «Οδική Ασφάλεια: Παντού και Πάντα» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με θέμα «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίησή των μαθητών και μαθητριών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων (Ταινία, Βίντεο Σποτ, Eφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0). Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν στην Αθήνα και παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην ασφαλή κινητικότητα για κάθε κατηγορία χρήστη του οδικού δικτύου. Οι δημιουργίες των παιδιών συνδύασαν πρωτότυπο σενάριο, εντυπωσιακές εικόνες, μουσική, παιχνίδια και ψηφιακά μέσα και μετέφεραν με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο ισχυρά κοινωνικά μηνύματα.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στον διαγωνισμό με τη β' τάξη γυμνασίου (Σχολ. Έτος 2023-24) όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «ταινία» με τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «Στη μοτοσυκλέτα φοράμε πάντα κράνος».


142

Την Τελετή Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν βραβεία οι:

Κυρία Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου– Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου – Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας – Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,αρμόδια για θέματα Μεταφορών

Κύριος Μακάριος Βασιλείου Λαζαρίδης –Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Κυρία Ουρανία Θρασκιά, Βουλευτής Α' Θεσσαλονικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας

Κυρία Μόνικα Καραμαλάκου – Λάππα – Αν.Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΥΠΑΙΘA)

Κυρία Ειρήνη Παυλάκου – Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια – Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ)

Κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα – Εκπρόσωπος της Γενικής Διευθύντριας, κυρίας Ελίνας Παπασπυροπούλου– Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)

Κύριος ΡοδιανόςΑντωνακόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλοςτων «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός» Α.Ε.

Κύριος Παναγιώτης Παπανικόλας – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Ολυμπία Οδός» Α.Ε.

65

Εναρκτήριο χαιρετισμό και απονομή βραβείων έκαναν οι οικοδέσποινες της τελετής, κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων & Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘA.

Η κυρία Μυλωνά συγκινημένη αναφέρθηκε στον αείμνηστο κύριο Τσιμπόγλου και ολοκλήρωσε το καλωσόρισμα των μαθητών λέγοντας «Σήμερα, έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τους πλέον αρμόδιους για θέματα Οδικής Ασφάλειας που διαμορφώνουν πολιτικές για την προστασία σας στο οδικό δίκτυο. Και, μαζί με αυτούς, θα έχουμε τη χαρά να σας απονείμουμε τα βραβεία που σας αξίζουν. Είμαι πολύ συγκινημένη από την παρουσία όλων σας εδώ σε μια προσπάθεια για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», ενώ η κυρία Παπαδημητρίου συνεχάρη τους μαθητές λέγοντας «[...]θα ήθελα όλοι μαζί να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε εσάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους υπεύθυνους πολίτες του αύριο. [...] Η δική σας συμμετοχή ανέδειξε την ιδιαίτερη αξία που έχουν οι κανόνες Οδικής Ασφάλειας – είτε είμαστε πεζοί, επιβάτες ή ποδηλάτες – για να προστατεύουμε και να προστατευόμαστε, την κοινή μας ευθύνη για τη βελτίωση των συνθηκών στο δρόμο και τη σημασία της στη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων, ενεργών και υπεύθυνων πολιτών».

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Μιχαηλίδου στην ομιλία της, απευθυνόμενη στους μαθητές,τόνισε τη σημασία του Διαγωνισμού και της συνέπειάς του αναφέροντας: «Για εμάς, ο θεσμός πλέον αυτών των βραβείων είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί καταφέρνει και συνδυάζει την ασφάλεια με τον υπεύθυνο πολίτη. Η συμμετοχή των παιδιών κάθε ηλικίας για 6η συνεχόμενη χρονιά δηλώνει τη συνέπεια σε κάτι το οποίο είναι ευθύνη όλων μας:Του να προσέχουμε το πότε η ελευθερία η δική μας μπορεί να εισέρχεται στην ελευθερία του διπλανού μας. Και για αυτό όλο το κομμάτι της Οδικής Ασφάλειας είναι κάτι που μας αφορά».

Στη συνέχεια η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κα Αλεξοπούλου, κατά το χαιρετισμό της συνεχάρη το Ινστιτούτο τονίζοντας συγχρόνως τη σημασία των προτύπων για τα παιδιά και ανέφερε:

«[...] Θέλω για πολλοστή φορά να συγχαρώ για την πρωτοβουλία το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και προσωπικά βέβαια την Πρόεδρό του, κυρία Βάσω Μυλωνά. Όπως ίσως γνωρίζετε, η Οδική Ασφάλεια στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Παιδεία, Αστυνόμευση, Υποδομές. Ως μητέρα κι εγώ μιας μικρής μαθήτριας Πρώτης Δημοτικού, αντιλαμβάνομαι καθημερινά πως τα παιδιά μας τα διδάσκουμε εμπράκτως, είτε ως γονείς είτε ως δάσκαλοι είτε ως κοινωνικό σύνολο. [...] Όπως ίσως γνωρίζετε, σε όλα τα παιδιά, μέχρι περίπου την ηλικία των 16 ετών, αναπτύσσονται ακόμη τα αισθητήρια όργανα που φθάνουν σε πλήρη λειτουργία κοντά στη φάση της ενηλικίωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να κατανοούμε ως κηδεμόνες πως πρόκειται για ιδιαίτερα ευάλωτους χρήστες της οδού καθώς τόσο η αντίληψή τους όσο και η παιδεία τους αναπτύσσονται και εξελίσσονται ακόμη αντίστοιχα. [...]»

Ο κος Λαζαρίδης ως Πρόεδρος της ΕΜΕ Οδικής Ασφάλειας της Βουλής τόνισε πως για να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον η καλλιέργεια οδηγικής συμπεριφοράς οφείλουμε να ξεκινάει από τα παιδιά μας, ενώ χαρακτήρισε το έργο του Ινστιτούτου όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετικό.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων & Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘA κα. Μόνικα Καραμαλάκου – Λάππα εστίασε στη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας για την κοινωνία και μίλησε για τη σημαντική συνεργασία με το Ινστιτούτο λέγοντας «Στην προσπάθειά μας αυτή χαιρόμαστε να έχουμε ως αρωγούς σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους όπως το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»».

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι εξήραν τις εξαιρετικές δημιουργίες των παιδιών που έλαβαν μέρος στους Διαγωνισμούς,για τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα αλλά και στο ρόλο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην καλλιέργεια κουλτούρας Oδικής Ασφάλειας από την πρώιμη παιδική ηλικία.

91

Οι μαθητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν τη χαρά να δουν από κοντά τον Ιππότη Ευγένιο, την αγαπημένη μασκότ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», που μεταδίδει στα παιδιά αξίες για την ευγένεια και τον πολιτισμό στο δρόμο, ενώ ξεχωριστό χρώμα στην Τελετή έδωσε η παρουσία της ορχήστρας και της χορωδίας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας που ερμήνευσαν ελπιδοφόρα και αισιόδοξα τραγούδια καθώς και το τραγούδι του Ι.Ο.ΑΣ. «Νέα αρχή» που έχει συνθέσει ο αδελφός του Πάνου, Γιώργος Μυλωνάς.

Μεγάλος υποστηρικτής του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για μια ακόμα χρονιά ήταν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Η κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα, εκπροσωπώντας τη Γενική Διευθύντριατης ΕΑΕΕ κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου,στο χαιρετισμό της επισήμανε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού ως εργαλείου για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη και η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της κυρία Ειρήνη Παυλάκου για τη θερμή φιλοξενία. Στο χαιρετισμό της η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ως Βιβλιοθήκη -και μάλιστα Εθνική- μέσα στους στόχους μας είναι η γνώση, η εκπαίδευση και η κουλτούρα. Χαιρόμαστε λοιπόν που γίνεται αυτή η εκδήλωση σε αυτόν το χώρο διότι προωθείται η κουλτούρα και η εκπαίδευση από τα παιδιά μας».

Το συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι Δανάη Σταύρου και Νίκη Καρατσώρη από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και οι Άλκηστις Πουλοπούλου, Γεωργία Μουτζουροπούλου και Ευάγγελος Νικολιδάκης από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου στο YouTube και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=3QxMJR0sUFQ&ab_channel=ioaspanosmylonas

Οι βραβευμένες μαθητικές δημιουργίες και αποσπάσματα από την εκδήλωση θα προβληθούν στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στη Βουλή-Τηλεόραση.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Βραβεία Πρωτοβάθμιας – Διαγωνισμός «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ»

Κατηγορία Ψηφιακής Δημιουργίας
1ο βραβείο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου
2ο βραβείο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών
3ο βραβείο 1ο Νηπιαγωγείο Σερρών & Νηπιαγωγείο Νέου Σουλίου Σερρών

Κατηγορία Βίντεο Σποτ
1ο βραβείο 5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου
2ο βραβείο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σάμου
3ο βραβείο Νηπιαγωγείο Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη

Κατηγορία Ταινίας
1ο βραβείο 7ο Δημοτικό Ασπροπύργου
2ο βραβείο 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου
3ο βραβείο 1ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Βραβεία Δευτεροβάθμιας – Διαγωνισμός «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ»

Κατηγορία Ψηφιακής Εφαρμογής
1ο βραβείο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων
2ο βραβείο ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω

Κατηγορία Βίντεο Σποτ
1ο βραβείο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
2ο βραβείο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
3ο βραβείο ΔΕΛΑΣΑΛ

Κατηγορία Ταινίας
1ο βραβείο 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
2ο βραβείο Μουσικό Σχολείο Άρτας
3ο βραβείο ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, φορείς και Οργανισμούς που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Η ενθουσιώδης συμμετοχή και η θετική ανταπόκριση όλων, με πρωταγωνιστές τους μαθητές, για μια ακόμα φορά μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για έναν μέλλον καλύτερο και έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα!

  • 65.jpg
  • 92.jpg
  • 93.jpg
  • 120.jpg
  • 164.jpg
Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β' Γυμνασίου, Αθήνα, Πέμπτη 9 έως Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Στις 9 του Νοέμβρη του 2023 το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συγκεκριμένα η β' τάξη του Γυμνασίου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, με την ευκαιρία της βράβευσής της από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η βράβευση αφορούσε τη συμμετοχή και διάκρισή της στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο: «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «ταινία» με τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «Στη μοτοσυκλέτα φοράμε πάντα κράνος».


Με την ευκαιρία της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες το βράδυ της Πέμπτης παρακολούθησαν στο Θέατρο Βρετάνια το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του καθηγητή Τζον Κίττινγκ.

foto-athina 6

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν στη βράβευση που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πύργου των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά απένειμε το βραβείο στο σχολείο μας και να μας ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία μας και την φετινή μας συμμετοχή. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας από τα στελέχη του Ινστιτούτου κάνοντας χρήση μιας σειράς εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαλείων, ψηφιακών και μη. Τέλος ξεναγήθηκαν στην Εθνική βιβλιοθήκη και στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

foto-athina 7
Το βράδυ της Παρασκευής παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την εξαιρετική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο «Μουσική – Ποίηση» σε έργα Άλκη Μπαλτά, Ντάνιελ Φρέιμπεργκ και Ντμίτρι Σοστακόβιτς με σολίστες τον βιολοντσελίστα Αστέριο Πούφτη και τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη και διεύθυνση Άλκη Μπαλτά. Στην απαγγελία των ποιημάτων απολαύσαμε τον υπέροχο Δημήτρη Καταλειφό. Το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώσαμε την τριήμερη εκπαιδευτική μας εκδρομή με την επίσκεψή μας στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

foto-athina 2
Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Ανθούλα Ζιώρη
Θεοδοσία Χαβέλα

  • foto-athina_1.jpg
  • foto-athina_3.jpg
  • foto-athina_4.jpg
  • foto-athina_5.jpg
  • foto-athina_8.jpg
  • foto-athina_9.jpg
  • foto-athina_10.jpg
  • foto-athina_11.jpg
Διάκριση μαθητή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε Διαγωνισμό Σύνθεσης

Ο μαθητής της Β΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Φώτης Λιούκας, συμμετείχε, ύστερα από προτροπή του καθηγητή του στο πιάνο κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ, σε πρόσκληση του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» προς συνθέτες κάθε ηλικίας και επιπέδου, για αποστολή πιανιστικής μινιατούρας διάρκειας ενός λεπτού, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

img 4911
Η πρωτότυπη σύνθεση του μαθητή με τίτλο «Conversation» επιλέχθηκε και θα αποτελέσει μέρος της πανηγυρικής συναυλίας με τίτλο: «70 χρόνια Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής – 70 νέα έργα σε μια βραδιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2023 από τελειόφοιτους πιανίστες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής καθώς και συναυλίας που θα γίνει στην έδρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Παράλληλα, το έργο του μαθητή θα συμπεριληφθεί στην έκδοση ψηφιακού τόμου 178 έργων, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» για χρήση και μουσική εκτέλεση.
Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ για την καθοδήγηση και στήριξη του μαθητή, τον κ. Σπήλιο Κούνα για την ηχογράφηση του έργου και τον μαθητή Φώτη Λιούκα για τη διάκρισή του και του εύχεται ανάλογες μελλοντικές επιτυχίες.

70xroniasyllogosfiloimousikis

Βράβευση - Πανελλήνιος Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»

«Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» – 9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για το σχολικό έτος 2022-2023

olokaftwma afissa

Οι μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας Γιώργος Νασιούλας, Μαρία Παπαδοπούλου και Ανδριανή Χουλιάρα βραβεύτηκαν για την ταινία μικρού μήκους «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» με την οποία συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023. Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥπουργείουΠαιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν και η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η ταινία «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» αφηγείται το μαρτυρικό ταξίδι 352 Εβραίων από την Άρτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς- Μπιρκενάου μέσα από τη ματιά του Ισαάκ Μιζάν, ενός από τους επιζήσαντες. Πηγή έμπνευσης της ταινίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα «Ισαάκ Μιζάν Αριθμός Βραχίονα 182641» του κ. Δημήτρη Βλαχοπάνου, τον οποίο ευχαριστούμε για τη δωρεά αντιτύπων του βιβλίου στο σχολείο μας. Οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν δραματοποιημένα αποσπάσματα του κειμένου, τα οποία αποτυπώνουν τον ψυχικό κόσμο του ήρωα στο εφιαλτικό τοπίο του ναζιστικού στρατοπέδου.
img 3653-768x511
Γιώργο, Μαρία, Ανδριανή, σας συγχαίρουμε για το σεβασμό και την ευαισθησία που επιδείξατε προσεγγίζοντας το δύσκολο θέμα του Ολοκαυτώματος, για την άψογη συνεργασία, την υπευθυνότητα, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σας! Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να εκφράζετε δημιουργικά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τα όνειρά σας και να αγωνίζεστε για «τον κόσμο της φιλίας, της ειρήνης και της ανθρωπιάς»!

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Άννα Πρέντζα, Φιλόλογος

  • img_2761.jpg
  • img_2770.jpg
  • img_2776.jpg
  • img_2782.jpg
  • img_2789.jpg
  • img_2792.jpg
  • img_2813.jpg
  • img_2819.jpg
  • img_2823.jpg
  • img_2833.jpg
  • img_2835.jpg
  • img_2838.jpg
  • img_2846.jpg
  • img_2857.jpg
  • img_2861.jpg
  • aggelos_diagonismos.jpg
  • aggelos_vraveio.jpg
  • diagonismosepitropi.jpg
  • spyros_diagonismos.jpg
  • spyros_vraveio.jpg
Συμμετοχή μαθητών Μουσικού Σχολείου Άρτας στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό του ArtandArt

Την Παρασκευή 25/11 οι μαθητές του Σχολείου μας: Σπύρος Μερκούρης (β΄ γυμνασίου) και Άγγελος Χάιτας (γ' γυμνασίου), συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό ArtandArt, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι μαθητές μας διακρίθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες συμμετέχοντες για την ερμηνεία τους στα κομμάτια που επέλεξαν και απέσπασαν: ο Σπύρος το 2ο Βραβείο (ασημένιο μετάλλιο) με τα κλασικά κρουστά και ο Άγγελος το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο) με το κανονάκι.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές τους, Πάνο Θωίδη (κρουστά) και Παναγιώτη Κατσικλή (κανονάκι), που τους ενθάρρυναν και τους προετοίμασαν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
Σε όλους ευχόμαστε να έχουν και στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες.

Βράβευση Μ.Σ. Άρτας, 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια

vravefsi odiki asfaleia ioas

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διακρίθηκαν αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ», δημιουργώντας ένα σποτ 45΄΄ με τίτλο: «Φοράμε πάντα κράνος». Μέσα από το συγκεκριμένο σποτ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακινούν τους συνομήλικούς τους να φορούν κράνος όταν χρησιμοποιούν παιχνίδια – οχήματα όπως skate, rollers, scooter και φυσικά ποδήλατο. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το συγκεκριμένο σποτ είναι ότι η χρήση κράνους από τα παιδιά σε οποιοδήποτε όχημα – παιχνίδι θα έχει ως αποτέλεσμα να υιοθετήσουν την συνήθεια αυτή και στην ενήλικη ζωή τους.

Η οδική ασφάλεια είναι κάτι που αφορά όλους και όλες. Μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου σποτ έχουμε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να μεταφέρουν το σημαντικό αυτό μήνυμα στο περιβάλλον της σχολικής μας κοινότητας, στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει και βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαμε στην κατηγορία «Ταινία» αποσπώντας το τρίτο βραβείο με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος».

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και γενικότερα μέσα από τη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», επιδιώκει να αναδείξει το θέμα της οδικής ασφάλειας ως θέμα κοινής ευθύνης, να ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους και να καλλιεργήσει κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Επιπλέον σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα. Τέλος οι εναλλακτικοί τρόποι αστικής μετακίνησης που φαίνεται να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως η χρήση του ποδηλάτου, πρέπει απαραίτητα να υπόκεινται στους κανόνες που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. ώστε η βελτίωση της υγείας των πολιτών αλλά και της βιωσιμότητας των πόλεων να συνοδεύεται πάντα από την ασφάλεια.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τιμή που μας κάνουν να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν τη συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ελπίζουμε ότι το σποτ που έχουμε δημιουργήσει θα βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις καθημερινές μας μετακινήσεις και στην ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορεί κανείς να τα δει εδώ: link

5os odiki asfaleia afisa

Δείτε εδώ το σποτ του Μουσικού Σχολείου Άρτας με θέμα την Οδική Ασφάλεια και τίτλο «Φοράμε πάντα κράνος», με το οποίο το σχολείο μας κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ», στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη». Το διαγωνισμό διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22:

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την κοινωνική τους ευαισθησία και για την επιτυχία τους!

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Γιαννούτσος

embed video powered by Union Development
Βράβευση του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2020-21 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διακρίθηκαν αποσπώντας το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «ταινία» με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος» (video: εδώ).

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθεί πως οι έφηβοι, ως χρήστες του οδικού δικτύου, έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Με αφορμή τον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας υλοποίησαν μια σειρά δράσεων σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς συμμετέχοντας στην παγκόσμια καμπάνια για την οδική ασφάλεια με τίτλο: "This is my street – Ο δικός μου δρόμος".

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της 14ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (15 - 22 Μαρτίου 2021) υλοποίησαν τη δράση "Selfie for Safety", παρουσιάζοντας τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από τις δικές τους φωτογραφίες.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο «Κάντο σωστά» που πρόσφερε στο σχολείο μας το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και έχει σαν στόχο την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα συμμετείχαν στη δημιουργία του πρωτότυπου τραγουδιού με τίτλο «Ο δικός μας ο δρόμος», που γράφτηκε εμπνευσμένο από τη θεματική της παγκόσμιας καμπάνιας "This is my street" και ηχογραφήθηκε από τα παιδιά με σκοπό να στείλουν μέσω της μουσικής το δικό τους μήνυμα για περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις. Στη συνέχεια το τραγούδι οπτικοποιήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν μια μικρή ταινία με την οποία λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό και βραβευτήκαμε λαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Όλες οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και αφού οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν με το διαδικτυακό σεμινάριο «Ψηφιακή δημιουργία και οδική ασφάλεια».

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας είναι περήφανη για αυτή τη διάκριση των παιδιών μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και συγχαίρει τους μαθητές και της μαθήτριες της φετινής Β' Γυμνασίου για την επιτυχία τους. Υπόσχεται δε, να συνεχίσει τις δράσεις για την οδική ασφάλεια αφού δυστυχώς και στην περιοχή μας τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα πολύ έντονο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να υλοποιήσει δράσεις φιλοξενώντας τις κινητές μονάδες οδικής ασφάλειας (Mobile Nest) και τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου, με σκοπό την βιωματική εκπαίδευση των μελλοντικών νέων οδηγών μας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Ρένα Γκιοσά

  • kantososta.jpg
  • prova - video.jpg
  • selfie for safety .jpg
  • thisismystreet1.jpg
  • thisismystreet2.jpg
  • thisismystreet3.jpg
  • thisismystreet4.jpg
  • thisismystreet5.jpg
  • thisismystreet6.jpg
  • thisismystreet7.jpg
  • thisismystreet8.jpg

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας Γυμνασίου 2015

 

 

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2015, « Πρόσκληση σε ταξίδι? »,
ΘΕΜΑ Γυμνάσιο : Επινοείτε μία καμπάνια προώθησης σχολικών θεματικών ταξιδιών στην Ελλάδα με αποδέκτες αντίστοιχα γυμνάσια στη Γαλλία.
Το μήνυμά σας έχει ως βασικό στόχο την προώθηση θεματικών ταξιδιών που αναδεικνύουν τον τοπικό πλούτο της περιοχής / χώρας σας.
Οι μαθητές της Β' τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας προωθούν ένα διήμερο στην Άρτα με θέμα την μουσική...
Η δημιουργία είναι συλλογική και θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε από τις 10 λέξεις της Γαλλοφωνίας 2015 που προσκαλούν στο ταξίδι: Amalgame (arabe), Bravo (italien), Cibler (de cible, al?manique suisse), Grigri (utilis? en Afrique et dans les Antilles), Inuit (inuktitut), Kermesse (flamand), Kitsch (allemand), S?rendipit? (anglais), Wiki (hawa?en), Z?nitude (de zen, japonais).

Δείτε το βίντεο του διαγωνισμού.