istologio4

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχονται στους μαθητές και στους γονείς και κηδεμόνες τους, υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα.

Με γνώμονα την καλή συνεργασία που θέλουμε να υπάρχει με τους μαθητές μας, καθώς και με τους γονείς και κηδεμόνες τους, κρίνουμε σκόπιμο να τους πληροφορήσουμε τα παρακάτω:

  1. Η φοίτηση στο Σχολείο είναι υποχρεωτική. Έτσι πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες τους, ώστε να αποφεύγεται η πραγματοποίηση απουσιών.
  2. Το γενικό σύνολο απουσιών είναι 130 (Δικαιολογημένες και Αδικαιολόγητες). Για το Γυμνάσιο ισχύουν τα παρακάτω όρια: Αδικαιολόγητες: 80, Δικαιολογημένες: 50.  Για το Λύκειο ισχύουν τα παρακάτω όρια: Αδικαιολόγητες: 50, Δικαιολογημένες: 80.
  3. Την αποκλειστική ευθύνη για τη φοίτηση του μαθητή έχει ο γονέας ? κηδεμόνας, ο οποίος πρέπει να προσέρχεται ο ίδιος στο σχολείο (ή πρόσωπο εξουσιοδοτημένο απ? αυτόν) για την δικαιολόγηση των απουσιών του μαθητή, το αργότερο μέχρι τη 10η μέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο.
  4. Ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει μέχρι και 2 συνεχείς ημέρες απουσίας του μαθητή, που οφείλονται σε ασθένεια ή άλλους σοβαρούς λόγους και μέχρι 10 το πολύ ημέρες αθροιστικά για ολόκληρο το σχολικό έτος. Για περισσότερες από δύο (2) συνεχείς ημέρες απαιτείται γνωμάτευση γιατρού.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται απουσίες μεμονωμένες ή συνεχείς που γίνονται χωρίς την άδεια της Διευθύντριας σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος του σχολείου. Η απουσία την πρώτη και την τελευταία ώρα του ωρολογίου προγράμματος δεν δικαιολογούνται παρά μόνο με ιατρική βεβαίωση.
  6. Απουσίες που οφείλονται σε επιβολή ποινής λόγω απρεπούς συμπεριφοράς ή σε αποχή από το μάθημα είναι αδικαιολόγητες.
  7. Στις περιπτώσεις εθνικών γιορτών, περιπάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.τ.λ. οι απουσίες υπολογίζονται στο ακέραιο.
  8. Η χρήση κινητού τηλεφώνου απαγορεύεται αυστηρά στους χώρους του σχολείου. Στις ανάγκες των μαθητών γίνεται χρήση των τηλεφώνων του σχολείου.

                            Η Διευθύντρια                                                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων