istologio4

ΚΥΡΙΟ ΜΕΝΟΥ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
277935
ΣήμεραΣήμερα34
ΧθεςΧθες54
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα88
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1135
ΣυνολικάΣυνολικά277935
Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

        Το   Μουσικό Σχολείο  Άρτας, ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009. Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί. Τα   Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν πειραματικά στα τέλη της     δεκαετίας του 1980 (το πρώτο ήταν στην Παλλήνη ) και μέχρι σήμερα υπάρχουν 45 Μ.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Κάθε Μ.Σ,   λειτουργεί ως ενιαία σχολική μονάδα, χωρίζεται εσωτερικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι Ομάδες Προσανατολισμού όπως διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά γίνονται επιπλέον και μαθήματα μουσικής παιδείας. Οι μαθητές διδάσκονται θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής και σε ατομικά μαθήματα τρία (3) μουσικά όργανα. Ένα όργανο επιλογής (κιθάρα, ούτι, βιολί παραδοσιακό ή κλασικό, σαντούρι, κανονάκι, παραδοσιακά ή ευρωπαϊκά κρουστά, βιολοντσέλο, ακορντεόν, σαξόφωνο, κλαρινέτο κλπ) και δύο υποχρεωτικά: πιάνο, ως όργανο αναφοράς της ευρωπαϊκής μουσικής και ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής.

     Κάθε μαθητής συμμετέχει σε Μουσικά Σύνολα (χορωδία και ορχήστρα ελληνικής μουσικής, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, ορχήστρα πνευστών οργάνων, εγχόρδων κλπ) και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο του, την ευαισθησία του, αποκτά εμπειρίες που δεν είναι προσβάσιμες μέσα από άλλες οδούς, δημιουργεί κώδικα συνεργασίας και ηθικών αξιών.

     Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο σχολείο μας υποβάλλει ο κηδεμόνας του αίτηση εγγραφής από 10 μέχρι 31 Μαΐου. Στη συνέχεια γίνεται ένα τεστ αξιολόγησης, στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Ιουνίου, από επιτροπή καθηγητών μουσικής. Οι υποψήφιοι μαθητές εξετάζονται στις παρακάτω θεματικές ενότητες: α) αίσθηση ρυθμού, β) ακουστική ικανότητα, γ) φωνητική ικανότητα, δ) ικανότητα διάκρισης ηχοχρωμάτων.  Μετά από επιτυχή αξιολόγηση στο τεστ ο μαθητής εγγράφεται στην Α? Γυμνασίου του Σχολείου μας.

   Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αστικό για τους μαθητές που μένουν στην Άρτα και στα γύρω χωριά και με ταξί για τους μαθητές που μένουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Το σχολείο  δύο ημέρες την εβδομάδα λειτουργεί από τις 08:10? έως τις 15:10' (εννιάωρο)  και τρεις ημέρες την εβδομάδα έως τις 14:30' (οκτάωρο). Σε όλους τους μαθητές παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα.

     Στόχος μας είναι το σχολείο μας να εξελιχθεί σε μία εύρωστη σχολική μονάδα με κέντρο τον κάθε μαθητή και στόχο τη μόρφωση με την αρμονική καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας.

         Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία σας και θα χαρούμε να συνεργαστούμε.

             Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

            ΖΙΩΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

               ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ